Ga naar submenu Ga naar zoekveld

CÉLINE IS ONZE NIEUWE COLLEGA: ‘Ik ben halsoverkop met mijn studie gestopt om bij BEAM te werken’

24 mei 2023 · Leestijd 4 min

Hoera! BEAM heeft een nieuwe collega! In de BEAM-rubriek ‘Durf te Vragen’ stellen wij de vragen die jij via Instagram hebt ingestuurd. Dit keer konden jullie al deze vragen stellen aan Céline om haar wat beter te leren kennen.

Wie ben je en waar kom je vandaan?

“Ik ben Céline Dib, 24 jaar en ik kom uit IJmuiden. Sinds een half jaar woon ik met mijn hele leuke vriendin, twee katten, een hond en drie muizen in Groningen. Verder is mijn grootste hobby zingen, met dat talent heb ik ook meegedaan aan een aantal tv-programma’s. Daarnaast hou ik van gamen en ga ik graag uit eten.”

Levi: ‘Waarom ben je bij BEAM gekomen?’

“Voordat ik bij BEAM kwam, studeerde ik Social Work. Ik heb een tijdje fulltime in de gehandicaptenzorg gewerkt en tijdens mijn studie had die doelgroep ook mijn focus. Inmiddels zat ik in het tweede jaar van mijn opleiding en het ging ook heel goed. Opeens zag ik een vacature bij BEAM voorbijkomen en dat leek me ontzettend cool. Ik had toch twijfels om te solliciteren. Als ik aangenomen zou worden dan moest ik al mijn werk voor mijn opleiding weggooien. Daarom ben ik gaan bidden: ‘God, als u wilt dat ik dit doe, geef me dan het gevoel dat het goed zit. Als u wilt dat ik mijn school afmaak, laat me deze baan dan niet krijgen.’ Toen ik merkte dat het tijdens de sollicitatierondes goed ging kreeg ik een gevoel van rust. Uiteindelijk ben ik halsoverkop met mijn studie gestopt. Dat ik deze baan heb gekregen is voor mij een heel duidelijk teken dat God wil dat ik dit doe.”

Indy: ‘Wat is je geloofsverhaal?’

“Als tiener heb ik mijn ups en downs in het geloof gehad. Er was een tijdje dat ik mezelf atheïst noemde. Ik had vanuit mijn christelijke opvoeding regels meegekregen om me te beschermen, maar mensen in mijn omgeving vonden deze regels maar belachelijk en hebben mij toen omgepraat. Achteraf snap ik mijn ouders wel, maar op dat moment was ik vooral heel dwars. Ik was me aan het afzetten tegen mijn ouders en daarbij dus ook tegen het geloof. Die twee dingen hoorden bij elkaar. Een tijd later ging ik toch weer naar de kerk, omdat daar vrienden waren die ik al heel lang niet had gezien. Van de dienst zelf herinner ik me niet zoveel meer. Wat ik wel herinner is dat ik me ontzettend welkom voelde, terwijl ik echt de angst had dat mensen me zouden afkeuren omdat ik zo lang niet meer naar de kerk was geweest. Sinds die dienst ben ik weer veel met het geloof bezig en heb ik een persoonlijke relatie met God gekregen.”

Femke: ‘Wat is je favoriete eten?’

“Libanees eten is mijn favoriet. Zelf ben ik half Nederlands en half Libanees. Soms maak ik een Libanese tafel. Dat lijkt een beetje op tapas. Het zijn allemaal hapjes die je met elkaar deelt. Verder hou ik sowieso vreselijk veel van eten en koken. Als student is uiteten gaan natuurlijk erg duur, dus ik kook dan graag zelf wat ik zou willen eten in een restaurant.”

Bas: ‘Wat hoop je te doen bij BEAM?’

“Ik hoop bij BEAM verhalen te schrijven en video’s te maken. Creatief denken en bezig zijn vind ik heel erg leuk. Wat ik vooral hoop is dat ik jongeren kan inspireren om te praten over onderwerpen die misschien moeilijk zijn. Dat vind ik het mooiste aan BEAM: dat ze er voor iedereen zijn en je nooit regels opleggen, maar dat ze je helpen om je eigen mening te vormen.”

Yue-Lin (18) heeft het Prikkelbare Darm Syndroom: ‘Ik lijk soms wel zwanger'

Lees ook over:

Yue-Lin (18) heeft het Prikkelbare Darm Syndroom: ‘Ik lijk soms wel zwanger'

Geschreven door

Rebekka Rodenburg

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡