Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Carliene (20) is zichzelf in kleur: "Kleur is het tegengeluid voor mijn donkere, depressieve periode"

20 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Toch gek dat we als makke schapen achter veel modetrends aanlopen. We zijn bang om buiten de boot te vallen en dus kopen we allemaal dezelfde flared jeans of sneakers. We hebben allemaal unieke persoonlijkheden. Zou daar geen unieke kledingstijl bij moeten passen? Er zijn genoeg mensen voor wie kleding een weerspiegeling is van hun persoonlijkheid of zelfs een kunstvorm. Ze trekken zich niks aan van de foto’s in de laatste Vogue, maar dragen kleding waarin ze tot hun recht komen. Carliene (20) had lange tijd hetzelfde aan als de rest van de school. Nu verft ze klompen zilver en naait ze kleine ananassen op haar jeans: "Ik had een diagnose nodig om mezelf te kunnen zijn."

“Als kind ben ik veel gepest waardoor ik op de middelbare school heel erg mijn best deed om erbij te horen. Ik kwam gelukkig in leuke klassen terecht waardoor ik meer zelfvertrouwen kreeg. Dat was terug te zien in mijn kleding zoals vrolijk gekleurde veters. Toch bleef ik me een buitenbeentje voelen. Ik snapte de wereld om me heen niet en had moeite met school. Uiteindelijk voelde ik me zo somber dat ik depressief werd. Anderhalf jaar geleden ben ik er pas achter gekomen waarom."

"Ik ben niet gestoord of gek: ik heb gewoon autisme"

This is me

"Ik kreeg de diagnose ‘autisme’. Opeens viel alles op zijn plek. Ik ben niet gestoord of gek: ik heb gewoon autisme. Ik had die diagnose nodig om mezelf te kunnen zijn. Nu ik in mijn gedrag meer van mezelf durf te laten zien, doe ik dat ook in mijn kleding. Kleur werd voor mij het tegengeluid voor die donkere periode van depressie. Ik begon met kleurrijke broeken en verwachtte eigenlijk dat mensen dat raar zouden vinden. Ik heb inmiddels geleerd dat als je het durft en draagt met zelfvertrouwen, mensen het echt gaaf vinden. Ik pimp nu mijn eigen kleren met felle kleuren en leuke patroontjes. Dit is wie ik echt ben!”

Dit is de kleding die jij in 2025 gaat dragen! (en waarom we dat nu al weten)

Lees ook over:

Dit is de kleding die jij in 2025 gaat dragen! (en waarom we dat nu al weten)

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡