Ga naar submenu Ga naar zoekveld

10x goedkope uitjes die je deze vakantie moet doen (deel 2)

10 augustus 2023 · Leestijd 4 min

Als je alle tien de goedkope uitjes van deel één al hebt gedaan, heb je dringend nog een lijstje nodig om de laatste weken van jouw zomervakantie door te komen. WE’VE GOT YOUR BACK! Hier nog meer goedkope dingen die je deze vakantie écht moet doen.

Aardbeien plukken

Met je vrienden of je date naar een pluktuin gaan en elke fruitsoort plukken die je maar wilt. Dit klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet! Bij Byboersen in Warmenhuizen (Noord-Holland) is het op dit moment het seizoen voor aardbeien en kan je deze plukken voor maar 4,50 euro per 500 gram. Andere fruitsoorten plukken is ook mogelijk, dus houdt vooral de fruitseizoenen in de gaten. Klik hier voor meer informatie.

Kartfabrique

Altijd al eens willen karten, maar is het te duur? Deze kartbaan in Utrecht heeft hiervoor een geweldige oplossing. Tien minuten racen op de kartbaan voor maar 18,50 per persoon! De volledige experience duurt 45 minuten omdat ze je uitleggen hoe het werkt en je een volledig kartpak aan krijgt! Waar wacht je nog op? RACE ER SNEL HEEN!!! Klik hier om te reserveren.

Garnalenboot

Houd je van garnalen? Dan is dit iets wat jij echt MOET doen! Tijdens deze twee uur durende trip vanaf Den Oever (Noord-Holland), vaar je over de Noordzee terwijl de bemanningsleden garnalen aan het vangen zijn. Achteraf kan je de vangst zien in een bak met water en wordt daar van alles over verteld. Een deel van de garnalen wordt ter plekke klaargemaakt en kan je eten. Voor 18,50 euro een hele middag gezellig varen en garnalen eten, DAT KLINKT TOCH GEWELDIG! Klik hier voor de link van de garnalenboot.

Driegangenmenu voor 20 euro

JAA, je leest het goed! Bij dit restaurant in Utrecht kan je een driegangenmenu samenstellen voor maar 20 euro per persoon. Combineer het met een leuke wandeling over de singel en turen naar de Domtoren en je hebt een hele leuke (en goedkope) avond! Klik hier voor het menu. 

Ps: Wil je vaker goedkoop uiteten? Download de app van Social Deal, hier komen wisselende acties voorbij voor allerlei restaurants in Nederland.

Lasergamen

Lasergamen in een gamehall is behoorlijk duur. Gelukkig hebben ze hier in Ede iets op gedacht! Voor maar vijf euro per persoon kan je een lasergun huren en zelf buiten met vrienden gaan lasergamen in bijvoorbeeld het bos. Veel goedkoper en stiekem ook veel leuker omdat je zelf kan bepalen hoe lang je lasergame potje mag duren en hoe vaak je opnieuw begint. Klik hier voor het huren van deze geweldige lasergame.

Kanoën

Als je in het centrum van Utrecht loopt, ben je daar vaak om te winkelen. Maar wist jij dat je in het centrum voor maar 8 euro per uur (per persoon) kan kanoën door de grachten van Utrecht!?! Dat lijkt ons een ideale toevoeging aan je dagje shoppen. Je krijgt een kaart met leuke routes zodat je niet verdwaalt. Klik hier voor de kanoverhuur.

Grotten in Nederland

Voor een wandeltocht door prachtige grotten hoef je niet naar het buitenland. In de mergelgrotten in Limburg is genoeg te zien. Bij MergelRijk in Valkenburg ontdek je echt álles over grotten en mergel: van het ontstaan 65 miljoen jaar geleden tot de nieuwste 3D-grotschilderingen. Entree is 15,50 euro t/m 17 jaar en 17,50 euro voor 18+. Klik hier voor foto’s en meer info over deze grotten!

Forteiland

Wist jij dat je het beroemde forteiland in IJmuiden gewoon kan bezoeken? Voor een dagje avontuur moet je echt hier zijn! Voor maar 18,50 euro per persoon word je met een boot naar forteiland gevaren en mag je daar meedoen aan allerlei activiteiten als de vrije val, boogschieten, een evenwichtsbalk en nog veel meer. Klik hier voor alle activiteiten.

Trampolinepark

Je bent nooit te oud voor een uurtje springen en gek doen in een trampolinepark. In dit trampolinepark in Utrecht hebben ze nu een zomervakantie-actie zodat je voor 15 euro per persoon nu 1,5 uur mag springen in plaats van 1 uur. Pak snel je kans nu dit nog kan en klik hier!

Zaanse Schans

Soms is Nederlandse cultuur snuiven echt heel erg leuk. In Zaandam hebben ze een heel oud Nederlands dorp bewaard en omgebouwd tot attractie. Entree is gratis maar je kan tegen betaling van een paar euro wel op bezoek bij de verschillende musea verspreid over de huisjes van het dorp en in de molens (prijs verschilt per museum). Er is ook genoeg te doen en te bekijken als je geen geld uit wilt geven! Klik hier en bekijk alle activiteiten bij de Zaanse Schans.

10x goedkope uitjes die je deze vakantie moet doen

Lees ook over:

10x goedkope uitjes die je deze vakantie moet doen

Geschreven door

Céline Dib

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡