Ga naar submenu Ga naar zoekveld

10x goedkope uitjes die je deze vakantie moet doen

6 juli 2023 · Leestijd 5 min

ZES WEKEN! Zo lang moet je jezelf in de zomervakantie vermaken. Helaas zijn vakanties duur en ben je door het salaris van je bijbaantje vrij beperkt in de dingen die je kunt gaan doen. Best een uitdaging om jezelf te vermaken dus. Gelukkig hebben wij een lijstje voor jou gemaakt, zodat je weet wat je kan gaan doen deze zomer!

Ontdek een nieuwe stad

EEN HELE DAG MET DE TREIN VOOR MAAR €7,95! Ja, je leest dit goed. Bij de NS kan je speciale jongeren dal dagkaarten kopen waardoor je de hele dag reist voor maar €7,95 per persoon. Dit betekent dat je in de zomervakantie een nieuwe stad kan gaan ontdekken alleen, of met je vrienden! Klik hier voor de voorwaarden en koop je ticket online of op de app.

Blast Galaxy 

Stel je voor, je mag de hele dag onbeperkt arcade games spelen zonder voor elke game apart te betalen. Een plek waar je kan kiezen tussen een jaren 80 arcade game en de Nintendo Switch. Wat als ik je vertel dat deze plek bestaat IN AMSTERDAM! Het is een vrij onbekende locatie, dus je hoeft niet al te lang te wachten om je favoriete games te spelen! Entree kost vijftien euro per persoon waarna je zolang mag gamen als jij wilt. De website van Blast Galaxy is een letterlijke arcade game dus klik hier vooral als je deze wilt bekijken.  

Alpaca Farm 

Een alpaca knuffelen, dat wil toch iedereen?! Bij deze Alpaca Farm in Vorstenbosch kan dat al vanaf 9,50 per persoon! Zie het als een soort meet & greet met je favorite beroemdhe… ehh dier! Een uur lang knuffelen, eten en fotos maken met deze geweldige knuffel alpaca’s. Bekijk hier alle alpaca activiteiten en mogelijkheden! 

Hans en grietje Zeewolde

Heb jij ooit zo’n prachtig pannenkoekenhuis gezien?! (De Efteling telt voor nu even niet mee). NOU IK OOK NIET! Dit prachtige sprookjesachtige Hans en Grietje huis ligt in het prachtige Zeewolde in het midden van het land. Ze hebben Bewegende vloeren, betoverde plafonds en “zwevende” tafels, en jij zet alles zelf in beweging! Ik kan me niet voorstellen dat dit niet de beste pannenkoek in tijden zal gaan zijn! Entree is gratis, het eten kost geld dus je kan het zo duur of goedkoop maken als jij zelf wilt! Klik hier voor meer info! 

Rijksmuseum 

Of je kunst nou wel of niet leuk vindt, IEDEREEN wilt de Nachtwacht van Rembrandt ooit in zijn leven zien toch?! En hoe geweldig is het dan dat je tot en met je achttiende levensjaar GRATIS het rijksmuseum in mag! Dus als je dan toch een NS-jongeren dal dagkaart koopt en naar Amsterdam gaat, kan je er net zo goed een rondje Rijksmuseum aan vastplakken. Vergeet niet je gratis kaartje te reserveren via deze link. 

Pinball museum Rotterdam

Een museum en pinball arcadehal in één. Ik weet niet hoeveel meer ik je hierover moet vertellen om je over te halen. Je kan je ouders letterlijk vertellen dat je naar een museum gaat, terwijl je eigenlijk twee uur lang gaat gamen op pinball machines en er ook nog wat van leert. Het kost vijftien euro per persoon en dan mag je twee uur lang spelen op de pinball machines. Dit wil jij toch ook doen?!?! Reserveren kan via hier.

Stichting AAP

Vanaf 12 jaar kan jij GRATIS een rondleiding krijgen bij de apen opvang in Almere. Alle apen die ze daar opvangen zijn beschadigd door hun verleden en zijn daar dus om even tot rust te komen en geholpen te worden. Tijdens deze 1,5 tot 2 uur durende rondleiding laten ze je de verschillende dierafdelingen zien en vertellen ze je alles over hun werk en de dieren. Je hoeft dus niet naar een dure dierentuin te gaan om over apen te leren, dat kan gewoon bij stichting aap, dus meld je hier aan! 

Rollerplanet

Rollerskaten bij een rollerdisco geeft echt een 90s vibe. Gezellig met je vrienden rollerskaten op een prachtig gladde vloer met glow in the dark- en discolichten om daarna lekker wat te eten bij de bar van Rollerplanet. Voor maar €12,50 heb je zo een hele leuke dag weg!  Reserveren kan hier :).

Rooftop bioscoop

Bekijk de nieuwste films onder een prachtige sterrenhemel bij de rooftop cinema van Pathé, locatie Utrecht Leidse Rijn. Geniet van deze unieke ervaring in de buitenlucht terwijl je kijkt naar de film die jij nog zó graag wilde zien en dat alles voor maar €13,50! Check hier de films en tijden waarop ze deze zomer draaien.

De Kerk

Naar de kerk gaan en activiteiten bijwonen van de kerk is vaak gratis of tegen een kleine betaling. Je hebt vast vrienden die naar een andere kerk gaan dan jij. Vraag ze eens of je een keer mee mag naar hun kerk of jeugddienst zodat je veel meer kerken leert kennen en kan bezoeken in de vakantie. Extra jeugddiensten meepakken is alleen maar leuk!! Toch?

5x expedities in Nederland waar jij nooit aan hebt gedacht

Lees ook over:

5x expedities in Nederland waar jij nooit aan hebt gedacht

Geschreven door

Céline Dib

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡