Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Britt (16) gebruikt de veertigdagentijd om God beter te leren kennen: “Als ik de Bijbel opensla, krijg ik kippenvel”

19 februari 2021 · Leestijd 4 min

Britt is niet gelovig opgevoed, maar kreeg op jonge leeftijd het idee dat er meer was. Langzamerhand begon ze zich te verdiepen in het christelijk geloof. Britt wil de veertigdagentijd gebruiken om meer over God te leren en gezonder te eten: “Als Hij komt met Zijn liefde, geloof ik zeker dat ik me beter zal voelen dan ooit.”

“Mijn ouders zijn beiden niet christelijk, maar lieten me vrij om mijn eigen keuzes te maken over geloof. Toen ik een jaar of acht was, liep ik met mijn moeder in de kringloop en zag ik daar een kinderbijbel liggen. Dit trok mijn aandacht en ik wilde het graag hebben. Ik kan me nog goed herinneren dat ik het heel erg spannend vond om aan mijn moeder te vragen of ik die Bijbel mocht kopen. Gelukkig vond ze het goed; zo begon mijn interesse in het geloof te groeien. Door het lezen van die Bijbel, kreeg ik het gevoel dat er meer is in het leven.”

Stiekem naar christelijke les

“Ik leerde zo op jonge leeftijd dat er een God is bij wie je alles kwijt kunt. Hij heeft het beste met mij voor en dat raakte mij. Op mijn basisschool kon ik kiezen om lessen over levensbeschouwing óf christelijke les te volgen. Ongelovige kinderen kozen voor levensbeschouwing, maar ik ging naar christelijke les. Ik wilde namelijk meer weten over God en wat het christelijk geloof kan bijdragen aan mijn leven."

Wat nou als ik stop met ongezond eten en die leegte opvul met tijd met God?

"Toen ik dertien jaar was, besloot ik een echte Bijbel te kopen, zodat ik naast de lessen op school ook thuis over God kon leren. Omdat ik geen leesplan had, vond ik het lastig om écht te begrijpen wat ik las. Sinds een jaar heb ik bewust besloten dat ik meer met Jezus en de Bijbel wil doen. Daarnaast ben ik vaak met een vriendin mee geweest naar de kerk.”

Kippenvel

“Als ik de Bijbel opensla of een preek luister, krijg ik vaak kippenvel. Het is dan net of mijn hart aangeraakt wordt en God bij mij is. Door dit gevoel realiseer ik dat ik meer over het geloof wil weten. Daarnaast ben ik door corona veel gaan eten. Ik voelde me vaak eenzaam, omdat ik mijn vrienden niet meer zag en die leegte ging ik opvullen met veel en ongezond eten. Toen ik nadacht over wat ik kon doen tijdens de veertigdagentijd dacht ik: ‘Wat nou als ik stop met ongezond eten en die leegte opvul met tijd met God?’ Ik vind het spannend, maar ik wil me graag in het geloof verdiepen.”

Beter voelen dan ooit

“Het is de bedoeling dat ik elke dag Bijbel ga lezen. Daar gebruik ik een leesplan voor uit een app. Verder wil ik meer gaan bidden en gezonder eten. Ik hoop dat ik door mijn deelname aan de veertigdagentijd beter in mijn vel ga zitten en God beter leer kennen. Als we dankbaar zijn en ons leven vullen met God, dan geloof ik dat alle puzzelstukjes op de juiste plek vallen. Ik maak bijvoorbeeld bewust de keuze om mijn eenzaamheid niet meer weg te eten, maar om daarin God te zoeken. Als Hij komt met Zijn liefde, geloof ik zeker dat ik me beter zal voelen dan ooit.”

Tijdens de veertigdagentijd duiken we samen met Alpha Nederland de Bijbel in via WhatsApp. Elke dag behandelen we een ander thema met verschillende overdenkingen. Heb jij je nou niet aangemeld om die appjes te ontvangen, maar wil je dat wel? Lees hier hoe je dat doet!

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡