Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Boer zoekt Vrouw-deelnemer doet bizarre uitspraak over vorige vrouw: “Ik wilde dat ze ging dansen”

11 april 2020 · Leestijd 3 min

In de eerste aflevering van Boer zoekt Vrouw internationaal deed boer Jos (42) een opmerkelijke uitspraak. De Iraanse boer met Nederlandse roots bekende dat hij zijn eigen vrouw heeft weggestuurd, nadat zij weigerde om op een feest te komen. De grootgrondbezitter op het Iraanse platteland had een groot feest georganiseerd op zijn boerderij. “Ondanks de grote hoeveelheid alcohol die ik had gedronken, was mijn vraag - of mijn vrouw wilde dansen op het feest - echt niet zo raar.”

“Nu ik een aantal jaar in Iran woon en daar een succesvol bedrijf heb opgericht, wilde ik dit graag vieren met mijn vrienden, familie en werknemers. Ik had flessen wijn en kratten bier in overvloed, dus het feest ging wat langer door dan ik in eerste instantie had bedacht,” vertelt Jos enthousiast aan presentatrice Yvon Jaspers. “In Iran is het makkelijk om extra landbouwgrond te kopen en sinds mijn verhuizing naar het Midden-Oosten, heb ik daar flink in geïnvesteerd. Hierdoor kon ik mijn boerderij niet meer alleen onderhouden, dus heb ik nu rond de honderd mensen in dienst. Ik kon het natuurlijk niet maken om hen niet allemaal uit te nodigen voor het feest. Daardoor is het een gezellige avond geworden, op z’n zachts gezegd.”

Ze zat met een stel vriendinnen een film te kijken en weigerde te komen

Rond de 800.000 kijkers zagen zondagavond Yvon Jaspers vol verbazing reageren op de onthulling van Jos. Jos vertelde namelijk wat over zijn vorige vrouw: “Die heb ik na het feest weggestuurd. Ik zat met een paar goede vrienden te klaverjassen toen iemand naar mijn vrouw vroeg. Zij heeft een hekel aan mijn feestjes, ik ben er nog steeds niet achter waarom. Ondanks alle gezelligheid wilde ze niet komen. Mijn vrienden belden haar nog op, maar ook zij konden haar niet overtuigen. Ze zat thuis een film te kijken met een stel vriendinnen en weigerde om de film te onderbreken voor mijn feest. Ik heb haar toen - in een dronken bui - weggestuurd uit mijn huis en gezegd dat ik haar nooit meer wilde zien.”

Zoektocht naar een nieuwe vrouw

“Hoezo weggestuurd?” vraagt Yvon. “Nou, gewoon. Ze moest het huis uit en terug naar Nederland. Als ze te beroerd is om op mijn feestje voor mij en mijn vrienden te dansen, dan hoeft het van mij niet meer,” antwoordt Jos. Yvon: “En nu wil je een nieuwe vrouw zoeken?” “Dat zou ik heel erg fijn vinden,” vertelt de ietswat ongemakkelijke Jos. “Met dit programma hoop ik uit honderden vrouwen de ware te vinden. Zij mag mijn nieuwe vrouw worden en samen met mij genieten van mijn prachtige boerderij. Ik denk dat mijn reputatie genoeg vrouwen doet smachten naar een leven op mijn boerderij.”

Over twee maanden wordt bekendgemaakt hoeveel brieven de boeren hebben ontvangen. Boer Jos heeft zichzelf in ieder geval op de kaart gezet. Het is nu hopen voor hem dat er vrouwen zijn die zijn naam op een kaart zetten. Zondagavond gaat Boer zoekt Vrouw verder en is te zien om 20:25 uur op NPO 1.

Foto’s: Linelle Deunk/KRO-NCRV

 

BEAM vertaalt in deze serie met een knipoog Bijbelverhalen die vandaag de dag zeker viral zouden zijn gegaan. Komt het je misschien bekend voor?

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡