Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bilal (14) geeft kickboksles: ‘Jongeren zonder geld geef ik gratis training'

28 februari 2022 · Leestijd 2 min

Terwijl jij urenlang door TikTok scrolt en Netflix binged, heeft Bilal (14) al een goedlopende eigen business. In de sportschool van zijn vader geeft hij kickboksles voor kinderen uit de buurt. Bilal: “Ik wil jongeren helpen fit te worden.”

Zeven dagen in de week is Bilal te vinden in de sportschool van zijn vader in Amsterdam. Bilal begon met kickboksen toen hij nog maar vijf jaar oud was. De interesse kwam door zijn vader: zevenvoudig wereldkampioen kickboksen Nourdin El Otmani. Omdat hij nu al flink wat ervaring heeft, begon hij anderen te trainen. Bilal: “Ik zag te veel hangjongeren die de hele dag zitten te gamen en dat is natuurlijk niet goed. Dus ik dacht: waarom help ik ze niet om fit te worden?” Zo werd zijn eigen kickboksbedrijfje geboren: Pads for Kids.

Druk druk druk

Je kunt bij Bilal een groepsles boeken voor vijf euro, of een privéles voor 12,50 per uur. “Ik vind het belangrijk dat de lessen betaalbaar zijn, zodat iedereen kan komen lessen. Heb je geen geld? Dan maak ik een uitzondering en geef ik gratis les.” Inmiddels heeft Bilal al één á twee klanten per dag, terwijl hij ook nog gewoon op school zit. “Het is wel heel druk, dus mijn huiswerk moet ik tussendoor maken. Ik doe het na een les, als ik wacht op training of als een les wordt afgezegd. Dan maak ik hier in de sportschool mijn huiswerk en leer ik voor toetsen.”

Kampioen

Stoppen gaat Bilal nog lang niet, want hij heeft nog grote kickboksdromen. Hij wil graag de sportschool van zijn vader later overnemen en wereldkampioen kickboksen worden. Geen zeven keer, zoals zijn vader, maar wel tien keer.

BRON: FunX, NH nieuws

Jasmijn (20) speelt tennis op hoog niveau: 'Ik ben door het sporten vaker in het buitenland dan thuis'

Lees ook over:

Jasmijn (20) speelt tennis op hoog niveau: 'Ik ben door het sporten vaker in het buitenland dan thuis'

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡