Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BIJZONDER: Deze ruige motorclub verkondigt God

16 oktober 2017 · Leestijd 2 min

Motorclubs, dat zijn toch van die groepjes mannen met een grote mond en geweldsdelicten? Tenminste, dat vooroordeel hangt vaak om deze bendes heen. Waarschijnlijk heb je dan nog nooit van de evangelische motorclub ‘Property of Jesus’ gehoord. Met leden in zowel Nederland als België proberen ze wereldwijd rivaliserende motorbendes te verzoenen.

“Ik ontwierp een jasje met daarop Property of Jesus en stapte één voor één de motorclubs binnen om mij voor te stellen”, vertelt Michel Artoos (33) over de oprichting van zijn motorclub. “Schrik had ik niet, maar al bij het eerste bezoek liep het bijna mis. “Je kan niet zomaar op je eentje een motorclub oprichten, daarvoor moet je met vier zijn”, snauwde een lid van een motorclub mij toe. Ik antwoordde daarop dat ik met vier was: ikzelf, de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Maar door die opmerking werd het clublid nog woester… Toen hij ook nog eens zag dat de kleuren op mijn jasje gelijkenissen vertoonden met die van zijn motorclub, liep de situatie bijna uit de hand. Ik ben toen meteen over Jezus beginnen te vertellen en dat bleek een goede zet. De president van de club stond op en zei: Ik ben tegen iedereen, maar niet tegen Jezus, waarna ik uitgebreid mijn verhaal mocht doen.”

afbeelding

Ondertussen wordt Property of Jesus alom gerespecteerd en gewaardeerd. Er komen zelfs leden van andere motorclubs stiekem praten over God. “Door Gods woord te verkondigen, willen we vrede brengen in de wereld van de motorclubs, al kiezen we nooit partij”, zegt Michel Artoos (33), oprichter van Property of Jesus. “Al zijn we meer dan een motorclub alleen. We hebben in België ook onze eigen evangelische kerk, waar we wekelijks samenkomen om ons geloof te vieren en te belijden.” Fantastisch! #WIJZIJNFAN Bron (voor hele interview): HBVL.BE
Foto: Facebook Property of Jesus

Geschreven door

Bas

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡