Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bij Lisanne gooide BEAM een huisfeest terwijl zij niet thuis was: 'Ik kan het nog steeds niet geloven'

6 juli 2022 · Leestijd 2 min

Weken voorbereiding zaten er in de prank tijdens de EO-Jongerendag. Op het podium stonden uiteindelijk drie jongeren die zonder dat ze het door hadden in een spelshow terecht waren gekomen. In het huis van Lisanne (15) was zonder haar medeweten een huisfeest gegeven mét haar vriendinnen. Hi-la-risch. We vroegen haar of ze vermoedens kreeg toen ze confetti onder de bank vond en of ze nog bevriend is met de vriendinnen die weken tegen haar hebben gelogen.

Lisanne (15): “Ik heb echt niks doorgehad, al had ik wel in de week na jullie bezoek een stukje confetti onder de bank gevonden. Maar goed, dan denk je natuurlijk niet: ‘Hé, de BEAM-redactie is hier langs geweest.’ Ik wist van tevoren dat ik op het grote podium mee zou doen met een quiz, maar ik had verwacht dat het over het geloof ging of over de EO-Jongerendag zelf. Ik had al helemaal geprobeerd te onthouden met welk lied de dag begon zodat ik in ieder geval één vraag goed zou hebben. Mijn vriendinnen zaten in het complot en die hebben in de weken voorafgaand aan de EO-Jongerendag echt zo vaak mee gespeeld en gedaan alsof zij ook niet wisten wat er ging gebeuren, echt erg."

"Eenmaal op het podium ontdekte ik dat er een huisfeest bij mij thuis was gegeven. Ik was echt een beetje in shock en heb een vriendschappelijke middelvinger opgestoken naar mijn vriendinnen die he-le-maal stuk gingen in het publiek. Ik kreeg best veel reacties achteraf: veel mensen die me appten of me hadden gefilmd dat ik op het podium stond. Echt grappig. Zelfs in de metro terug herkenden mensen me, ook omdat ik van BEAM een gigantische party popper had gekregen die ik in mijn tas had. Dat waren leuke gesprekjes."

"De BEAM-sticker heb ik teruggevonden. Die had Joram na het feestje onder onze tuintafel geplakt. Hij zit er nog steeds, want we krijgen hem er niet af, haha.”

Zana werd geprankt door Joram: 'Hij zat de hele les achter me en ik heb niks gemerkt'

Lees ook over:

Zana werd geprankt door Joram: 'Hij zat de hele les achter me en ik heb niks gemerkt'

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡