Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Big Brother-deelneemster Grace breekt bij het krijgen van Bijbel: 'God is het centrum van mijn bestaan'

3 februari 2022 Leestijd 2 min

Grace zit in een van de grootste tv-shows van dit moment: Big Brother. In het programma, waarin deelnemers een lange tijd opgesloten worden in een groot huis en constant in de gaten worden gehouden, zijn geen boeken toegestaan. Toch werd er voor Grace een uitzondering gemaakt. Haar reactie is onbetaalbaar!

Officieel zijn er geen boeken toegestaan in het Big Brother-huis. Omdat de makers van het programma zien dat Grace het zwaar heeft, geven ze haar de kans om in een boek te lezen dat voor haar heel belangrijk is: de Bijbel. Als Grace hem op een willekeurige plek openslaat en begint te lezen, breekt ze. "Voordat ik de Bijbel openmaak, bid ik altijd eerst en vraag God om een antwoord, om een weg. En het antwoord dat God me op dit moment gaf, is dat ik moet blijven zingen. Zingen voor Hem. Want dat geneest je hart. Omdat ik in ieder geval moet weten wie Hij is en waarvoor ik kom. En hierin, wat ik begrijp, is dat Hij juist zegt dat ik niet moet stoppen. Ik moet erin blijven geloven en op Hem vertrouwen."

14 en zwanger

Het leven van Grace heeft moeilijke tijden gekend. Op haar veertiende werd ze zwanger van een zoon, waarna ze uit huis werd gezet door haar stiefmoeder. "Het is niet makkelijk geweest," ligt Grace toe in aflevering 16. "Ik heb ook wel momenten gehad dat ik dacht; was ik maar niet hier. Maar ik dacht: nee, God geeft me een geschenk en dat is mijn kind. En dat is niet zomaar. Het is het mooiste wat me overkomen is, zeker weten." 

Alle kijkers konden voelen hoe belangrijk dit moment met de Bijbel voor Grace was. "Ik bid vooral om mijn hart te luchten, om me kracht te geven. God is gewoon het centrum van mijn bestaan. Ik geloof heel erg dat alles gebeurt met een reden."

Robbie uit Kamp van Koningsbrugge haalt zijn kracht uit God: "Dan loop ik nooit alleen."

Lees ook over:

Robbie uit Kamp van Koningsbrugge haalt zijn kracht uit God: "Dan loop ik nooit alleen."

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕