Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bidproject: jaar lang bidden voor elke Nederlandse provincie

6 januari 2020 · Leestijd 2 min

Bidden is een fijne manier om bijvoorbeeld je gedachten kwijt te kunnen of met God te praten. Je kunt het doen in je eentje, met je bijbelclubje óf via Facebook! IkzoekGod.nl heeft namelijk een nieuwe Facebook-gebedsgroep gelanceerd: laten-we-voor-elkaar-bidden. Vanaf januari 2020 zal elke maand een provincie centraal staan waarvoor gebeden wordt.

Projectcoördinator Jannine: "Het idee ontstond afgelopen zomer, toen ik met mijn collega Martien in gebed was voor de mensen die wij online begeleiden. Hoe mooi is het dat er 12 provincies zijn en 12 maanden in een jaar! De tekst uit Jeremia 29:7 kwam precies die week voorbij. Ook kwamen een aantal mensen naar mij toe die zeiden dat we in Nederland meer zouden moeten bidden voor onze steden. Dit was voor ons de bevestiging om hier actief iets mee te gaan doen.”

Verbinding

Het project sluit aan bij IkzoekGod.nl om meer verbinding van online naar offline te creëren. Jannine hoopt en bidt dat kerken en organisaties bij het initiatief aansluiten: "In de maand januari staat Friesland centraal. Mobiliseer mensen om mee te bidden. Maar bovenal: bid zelf mee!”

Geschreven door

Annemarijn

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡