Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Bid onophoudelijk." HOE DAN?!

19 januari 2019 · Leestijd 3 min

In de Bijbel (1 Tessalonicenzen 5:17) worden we opgeroepen om non-stop te bidden. Da’s geen eenvoudige opdracht! Gelukkig begint de Week van Gebed morgen: een ideale kans om te oefenen.

Elk jaar wordt ‘ie weer georganiseerd: de Week van Gebed. Organisaties MissieNederland en de Raad van Kerken startten hier al zo’n 150 jaar geleden mee…! Zoals de naam al doet vermoeden, staat een hele week gebed centraal. Miljoenen mensen van over de hele wereld bidden samen. Dit jaar is het thema ‘Recht voor ogen’. Dit is gebaseerd op Deuteronomium 16:10-20, waarin wordt opgeroepen om niets anders te zoeken dan recht. Supervet natuurlijk, maar hoe kun je nou in vredesnaam een hele week bidden? Wij zetten 5 tips voor je op een rijtje!

1. Samen sta je sterker dan alleen

Je hoeft echt niet 24/7 op je knietjes met je ogen stijf dicht geknepen te bidden. Zoek vrienden op en organiseer een avondje met fijne worshipmuziek, Bijbels, opschrijfboekjes en lekker eten. Maak het vooral niet moeilijker dan het hoeft te zijn :)

2. Sluit aan

Zit je bij een studentenvereniging of kerk? Vaak organiseren zij verschillende evenementen. Dibs een plekje op het bidrooster en neem bijvoorbeeld één uur voor je rekening. Dan voelt misschien lang, maar je zult zien dat de tijd zo voorbij is!

3. Volg het nieuws

Jat een krant van je ouders of open een nieuwsapp: genoeg inspiratie (helaas). Bid voor mensen in nood, voor regeringsleiders of simpelweg voor het weer.

4. Friends & family

Koppel een paar familieleden en vrienden aan een specifieke dag. Die dag staat in het teken van één van hen. Bid en dank voor hun leven: hun moeilijkheden, uitdagingen, mooie talenten, de vriendschap en hun dromen.

5. Reminder hier, reminder daar

Hang je huis vol met briefjes. ‘Bidden voor oma’s heupoperatie.’ Of: ‘Danken dat ik m’n tentamen gehaald heb.’ Plak ze op zichtbare plekken, bijvoorbeeld je spiegel. Zo word je elke keer dat je jezelf bewonderd of je tanden staat te poetsen herinnerd aan jouw gesprek met God. Bidden koppelen aan een bepaalde activiteit (bijv. Insta openen of je handen wassen) kan ook helpen.

Wat helpt jou om te bidden? Laat het ons weten via de app (06 83 67 37 00)!

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡