Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bid mee: vandaag is de dag van Nationaal Gebed

18 maart 2020 Leestijd 2 min

Nederland is, net als grote delen van de wereld, getroffen door het coronavirus. De situatie wordt met de dag ernstiger en de maatregelen treffen steeds meer mensen direct. Gelukkig mogen wij als christenen hier ook voor bidden, vandaag doen we dat massaal.

Christenen hoeven niet in paniek te raken. God zorgt voor ons! Elke keer als we in de verleiding komen om toe te geven aan angst, mogen we weten dat Hij bij ons is en we op Hem kunnen vertrouwen.

We hebben hoop - voor onszelf, en hoop om door te geven. Licht is sterker dan de duisternis. Juist in donkere tijden kunnen we die hoop laten zien aan de mensen om ons heen. Allereerst door onze opstelling. Maar ook door praktisch om te zien naar de mensen om ons heen.

Daarom nemen de ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, de Raad van Kerken in Nederland en MissieNederland gezamenlijk het initiatief tot een Dag van Nationaal Gebed voor ons land in deze onzekere tijd. Gebed helpt om onze ongerustheid aan God over te geven, om anderen te zegenen, en om God te vragen ons zijn bedoelingen te laten zien in moeilijke omstandigheden.

Vandaag om 09.00 uur, 12.00 uur, 15.00 uur, 19.00 uur gaat heel Nederland bidden. Waar precies voor wordt gebeden lees je hier

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕