Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Beelden in kerk krijgen mondkapje: “Het goede voorbeeld geven”

17 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Of het nou werkt of niet; mondkapjes zijn niet meer weg te denken in de coronatijd. Wie anders dan bekende actrices, regeringsleiders en sporters laten zich vaak zien met een mondbedekkend maskertje. Ze willen het goede voorbeeld geven, maar waarom kan dat niet in de kerk? Dat vroeg koster André Huys uit het Belgische Bellem zich ook af en als grap gaf hij de beelden in zijn kerk een mondkapje. “Ze motiveren de kerkgangers om niet ‘coronamoe’ te worden.”

Dat koster Huys wel van een grapje houdt, blijkt uit een yoga-les die hij al eens organiseerde in de kerk. Nu hij de kerk moest versieren voor een feestdag kon hij het niet laten om de beelden over te slaan. In gesprek met HLN vertelt hij: “De kerkgangers moeten een mondmasker dragen, dus waarom de heiligenbeelden in de kerk niet? Dit is zeker geen heiligschennis, want mochten de heiligen vandaag hebben geleefd, dan moesten ze ook een mondmasker dragen.”

Ik wil de kerk een beetje minder saai maken
 

Hij hoopt dat veel mensen een kijkje komen nemen in de kerk. “De beelden geven het goede voorbeeld en motiveren gelovigen om niet ‘coronamoe’ te worden. Daarnaast vind ik het belangrijk om de kerk een beetje minder saai te maken en dat is wel aardig gelukt,” sluit de koster af.

Elyne werkt op de corona-afdeling en vertelt daarover: “Het virus is zo besmettelijk, dat een mondkapje zeker nodig is.” Lees haar verhaal hier!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡