Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAMS break up bijbel: dit zijn DE regels bij een BREAK-UP volgens jullie

23 juni 2023 · Leestijd 4 min

Er is niets lastigers dan iemand in de ogen aankijken en zeggen: 'Ik maak het uit met je.' Je weet zeker dat je iemand pijn gaat doen, dus hoe kun je iemand liefdevol vertellen dat de relatie niet meer werkt? Wat zijn de absolute do's en don'ts. Wij vroegen het aan BEAM'ers. Dit is de absolute BEAM Break-up bijbel.

De ABSOLUTE don'ts

1. Kap nou met dat appen. 

Effe serieus hoe oud ben je? Iemand dumpen via de app, mail, sms, de postduif (of wacht da's nog best romantisch) of snap... Kan gewoon niet meer. Dan doe je niet meer mee, buitenspel, gecanceld. Maar even serieus, no judgement, je kan je redenen hebben, maar het is wel een klein beetje egoïstisch. Je geeft de ander namelijk totaal geen ruimte om iets op een chille manier af te sluiten en daarmee jezelf ook niet. Talk the talk, walk the walk y'all. (Ik spreek niet uit ervaring...wel)

2. NOOIT ZEGGEN: 'Het ligt niet aan jou maar aan mij'

MAAAR WAAROM LIGT HET AAN JOU? Het ligt aan mij dat ik jou niet meer leuk vind? LEG HET UIT of zeg gewoon niks. Het is belangrijk om kwetsbaar te zijn over je eigen struggles, maar geef dan alsjeblieft aan wat er precies aan jou ligt... Kleine tip: maak jezelf er niet te makkelijk vanaf. Is gewoon gratis hé dit advies. 

IMG_2265
3. Timing is key...

Alsjeblieft, time het goed. Neem de tijd, maar niet teveel. Denk na over op welke plek je iemands hart gaat breken, na het hoge woord nog lang bij elkaar in de auto, of nog een hele wandeling terug niet echt een slimme zet. Ohja, doe het NOU NIET nadat je een hele leuke date heb georganiseerd... Klein beetje cru, niet waar? 

De absolute DO's 

1. Wees gewoon eerlijk

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar zo ontzettend waar. Niemand (inclusief jijzelf) heeft er iets aan als je niet eerlijk bent over de reden dat je de relatie wil beëindigen. Leuk is anders, maar wel nodig, vaak komt de waarheid vanzelf boven drijven. Voor iedereen fijner als dat niet nodig is. Blijf wel vriendelijk uiteraard. Hoe dan ook, het blijft pijnlijk...

2. Wees attent, maar niet te 

Besef dat je op het punt staat om iemands hart te breken. Bedenk voordat je dat doet hoe dat voelt voor een ander. Wees attent en maak ruimte voor het verdriet en de vragen van de ander. Help jezelf en elkaar om het op een fijne manier af te kunnen sluiten. Ook al kan dat rete-ongemakkelijk zijn. Bereid het desnoods voor of schrijf het op. Pas er wel voor op dat je niet te attent bent, je wil iemand geen valse hoop geven.

3. Denk er goed over na en praat erover. 

BEAM zou BEAM niet zijn als we niet zouden zeggen dat het altijd helpt om God om hulp te vragen. Vraag aan Hem of hij je de kracht wil geven om de juiste woorden te zeggen en het op een goede manier af te sluiten. Denk er voor de rest goed over na: wil je het echt uitmaken? Of zijn het gewoon zomerse kriebels en plannen waardoor je het niet meer ziet zitten. Maar hé wij hebben er ook niet voor gestudeerd dus onderzoek vooral zelf wat voor jou fijn is en goed voelt. 

Sterkte en succes. Je kan het! 

Geschreven door

Gerben

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡