Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM redacteuren over ghosten: ‘Het heeft een krasje op mijn hart achtergelaten’ 💔

23 januari 2023 · Leestijd 4 min

Stel je voor: je hebt een date gehad met je crush, alles lijkt goed. Maar zodra jij het officieel wil maken, is er een complete stilte en laat hij of zij niks meer van zich horen. Sad but true: je bent geghost. Redacteuren Daniëlle, Gerben en Merveille maakten het mee.

Daniëlle:

Wat was de reden?

“GEEN IDEE!! En dat is het meest frustrerende van dit hele verhaal. Ik was op dat moment 20 jaar en aan het daten met een jongen die ik had ontmoet op een feestje. We hadden het heel gezellig en konden goed met elkaar praten en lachen. Ik dacht dat het helemaal goed zat. Totdat hij drie keer achter elkaar een date op het laatste moment cancelde. Uiteindelijk reageerde hij helemaal niet meer op mijn berichtjes en is het gewoon doodgebloed. Ik weet niet nog steeds niet waarom.”

Wat heeft het met je gedaan?

“Het heeft me wel onzeker gemaakt. Het was de eerste keer dat ik zo indirect werd afgewezen. Omdat je niet weet waarom, maak je jezelf helemaal gek: lachte ik raar, heb ik iets verkeerds gezegd, zat mijn haar niet goed? Het heeft wel een heel klein krasje op mijn hart achtergelaten.”

Wat wil je een ander meegeven?

“Wees duidelijk als je iemand niet meer wilt daten! Dan doet het even een dagje pijn, maar kan degene die je afwijst het wel makkelijk afsluiten. Closure is soms het beste wat je iemand kunt geven.”

Gerben:

Wat was de reden?

“Ik was 16 jaar en had al een jaar een relatie. Ik kan mij nog goed herinneren dat we ruzie kregen en het was onze allereerste grote ruzie. Ik vond het zo stom, waardoor ik in het echt met haar wilde praten.. (om het misschien wel uit te maken). Alleen reageerde ze dat ze daar geen zin in had. Dat was dan gelijk de laatste keer dat ik iets van haar heb gehoord.”

Wat heeft het met je gedaan?

“Ik vond het superstom dat ik geen afsluiting had. Natuurlijk had ik ook fouten gemaakt en wilde ik daar in het echt met haar over praten om op een fijne manier uit elkaar te gaan. Nu heb ik soms de angst dat ik haar random tegen kom. Dat voelt niet zo chill.”

Wat wil je een ander meegeven?

“Praat met elkaar erover. Dat is het allerbelangrijkste.”

Merveille:

Wat was de reden?

“Nou mijn verhaal is een beetje anders. Ik heb namelijk een keer iemand geghost en ik schaam me ervoor. Ik was 16 jaar en wist niet zo goed wat ik met jongens aan moest. Ik vond het maar ongemakkelijk en hield ze liever alleen bevriend. Ik kwam erachter dat een hele goede vriend gevoelens voor mij kreeg. Ik wilde dat echt niet, dan was onze vriendschap voorbij. Ik raakte dus een beetje in paniek. Ik verwijderde en blokkeerde hem overal om op geen enkele manier de confrontatie met hem aan te gaan.”

Wat heeft het met je gedaan?

“Op dat moment voelde ik mij opgelucht en was ik blij dat ik niet met hem hét gesprek moest voeren. Maar achteraf voelde ik mij vet schuldig. Zoiets kan je iemand eigenlijk niet aandoen. Ik had gewild dat ik iets wijzer was en gewoon op hem was afgestapt.”

Wat wil je een ander meegeven? 

“Loop er niet van weg, maar praat erover. Iemand afwijzen is misschien niet leuk, maar iemand achteraf pijn doen is ook niet de bedoeling.”

Chloe werd misbruikt: ‘Ik durf niet meer te daten’

Lees ook over:

Chloe werd misbruikt: ‘Ik durf niet meer te daten’

Geschreven door

Merveille

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡