BEAM RECENSEERT: De middelbare school lunch
Scherpe standpunten, geniale gedachtes, rake recensies
Geëerd publiek: hartelijk welkom bij de meest vermakelijke rubriek die BEAM ooit gekend heeft. In deze paar minuten gaan wij samen met jou leren, genieten, ervaren en beoordelen. Het is tijd om onze mening te laten horen. Lees verder voor scherpe standpunten, geniale gedachtes en rake recensies.
Vandaag recenseren we: 'de middelbare school lunch'.
Algemene kennis
We vallen maar gelijk met de deur in huis: het gaat hier om de befaamde frikandelbroodje-met-blikje-energy-combinatie. Dit is net zoân onafscheidelijk duo als een ossenhaasje met een glas dure, rode wijn. Iedereen die in de afgelopen tien jaar in de buurt van een middelbare school is geweest, weet precies hoe laat het is als ze de geur van suiker en hartige broodjes ruiken; tijd voor de grote pauze.
Het frikandelbroodje is de doorontwikkelde versie van het saucijzenbroodje en was voor het eerst in de jaren zeventig te verkrijgen. Officieel waren de Japanners de eersten die een energydrink hadden ontwikkeld (dit voorkwam vermoeidheid onder piloten). Wie als eerst deze twee geweldige uitvindingen combineerde, is onbekend. Wel wordt er gedacht dat deze persoon âMitchelâ heet (grapje natuurlijk).
Wat voor gevoel krijg je erbij?
Het eerste wat er bij me opkomt, is nostalgie. Dat betekent dat ik begin te verlangen naar het verleden, ik krijg heimwee naar mijn jeugd. Ik kan me goed herinneren dat ik tijdens de avondvierdaagse lege flesjes appelsap vulde met energydrink. Een betere voorbereiding voor vijf kilometer lopen had ik niet kunnen bedenken.
Hoe langer ik nadenk, hoe ongezonder mijn gevoel wordt. Energydrink bevat NIETS wat ik nodig heb en frikandelbroodjes zijn een verbloeming van een vette frituursnack. Als ik denk aan de geur van de frikandelbroodje-met-blikje-energy-combinatie, word ik ziek. Letterlijk. Ik ga mijn baas bellen en een week vrij nemen om hiervan bij te komen.
BEAMs Wist-Je-Datjes
Wist je dat...
- er een groot mysterie schuilgaat achter het frikandelbroodje? Niemand weet wie de uitvinder is van deze bom vol vet en zout.
- energydrink eerst een tijd lang verboden is geweest in een aantal landen, waaronder Duitsland? Hierdoor kreeg het een berucht, alternatief imago.
- het grootste merk energydrink (die met die stier) vorig jaar meer dan 11,5 MILJARD blikjes heeft verkocht? Zo veel volgers hebben wij niet eens. (Hoe cool zou het zijn als we Bijbelteksten op energydrink zouden zetten? Dan kent de wereld Jezus in een mum van tijd!)
- je bewusteloos kan raken van energydrink? Volgens dit artikel raakte een jongen van 15 onwel na het drinken van zes(!) halve liters.
Stel, de dijken breken. Vergroot de middelbare school lunch je overlevingskans?
In het geval van voedseltekorten, zie ik de middelbare school lunch als een uitstel van executie. De cafeĂŻne in energydrink zorgt voor een korte golf van adrenaline. Als je vastzit in je huis en je hebt kort veel kracht nodig om een deur te openen, kan dat helpen. Als je buurjongen (die Mitchel heet) een boot heeft, kan je de lunch gebruiken als ruilmiddel. Anders zou ik zeggen dat je wel betere dingen aan je hoofd hebt.
Als je hart is gebroken, kan de middelbare school lunch je dan troosten?
Ik spreek uit ervaring: nee. Is het een tijdje heel fijn om even iets ongezonds te eten? Ja. Voel je je daarna nĂłg slechter dan eerst? Ja. Doen? Nee.
Stel, Jezus had de middelbare school lunch tot Zijn beschikking. Zou Hij het hebben gebruikt voor het verspreiden van Zijn boodschap?
Persoonlijk denk ik niet dat Jezus groot fan zou zijn geweest van frikandelbroodjes. In dit artikel kun je lezen dat Jezus er een dieet op nahield: hij MOCHT niet eens frikandellen eten.
In Marcus 10 staat: âLaat de kinderen tot mij komen.â Ik geloof dat Jezus natuurlijk geen frikandelbroodje-met-blikje-energy-combinatie nodig heeft om mensen te overtuigen dat Hij de waarheid is. Maar als ik Jezus niet zou kennen en Hij kwam er mijn Havo-klas mee binnenlopen, had Hij mijn interesse in elk geval gewekt.
Conclusie
Ongezond, nostalgisch, misselijkmakend. Maar ergens ook wel weer lekker. Twee Kevins voor de middelbare school lunch!
In BEAM Recenseert geeft redacteur Jelte (samen met stagiair Yoran) zân ongezouten mening over ALLES: het weer, een breinaald of BEAM-redacteur Gerben. Met deze rubriek brengen we luchtigheid tussen de zware onderwerpen Ă©n het is gewoon heel fijn om ongeremd dingen te kunnen uitkramen. De waarschuwing aan het begin van de video (deze rubriek is enorm partijdig, volledig krankjorum en dient niet serieus opgevat te worden) menen wij dan ook.
Lees ook over:
Wel of niet naar een Halloween feestje: âZou Jezus ernaartoe gaan?â
Geschreven door
Jelte