Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dwight Dissels spreekt in BEAM Kerkdienst: “God geeft ons geen routebeschrijving, maar een richtlijn”

11 maart 2021 · Leestijd 5 min

Het is een feest, want Dwight Dissels spreekt (en zingt) komende zondag 14 maart weer in de BEAM Kerkdienst! Hij gaat spreken over Gods regie in ons leven. Dwight geeft antwoord op vragen die jullie via Instagram stellen en daagt ons uit: “God heeft een antwoord op het lijden, dat zijn wij.”

Rosanne: Heb je altijd Gods regie in je leven ervaren?

“In de tijd voordat ik meedeed aan het televisieprogramma ‘The Voice of Holland’ was ik heel erg op zoek naar Gods leiding. Ik werkte 11 jaar in de consultancy, ik zat achter een bureautje en was bezig om gegevens in te voeren. Ik had niet het gevoel dat ik alles gedaan had met mijn zangtalent, want ik wist dat ik niet gemaakt was voor de consultancy. Al heel lang was ik bezig met zingen, ik wilde er ook mijn werk van maken en dat lukte maar niet. Ik gaf wel concerten, maar kon er nog niet mijn brood mee verdienen. Ik bleef volhouden met bidden en zoeken en in een weekend kwam opeens het antwoord. We zongen op vrijdag in een gospelconcert die ik organiseerde over Gods plan en die teksten lieten me niet los. De dag erna ging het in de preek tijdens een conferentie waar ik was precies over hetzelfde onderwerp: God heeft een plan met jou en je moet in vertrouwen met Hem gaan. Precies de maandag erna sprak ik met mijn manager, die mij de boodschap gaf dat ik een ‘stap in geloof moest zetten’. Het grappige is dat hij niet eens christelijk was! Maar het leek alsof God hem ook wilde gebruiken om me een zetje te geven, want kort daarna kwam mijn kans om mee te doen aan The Voice of Holland. Achteraf zie ik dat Hij altijd al de regie had. Ik was zelf nog niet zo ver om volledig in Zijn plan te vertrouwen. Toen Hij mij eindelijk een kans gaf was ik er klaar voor om die stap in geloof te zetten.”

Karin: Wanneer weet je wanneer iets Gods wil is?

“Gods wil is voor mij vrij duidelijk: Hij heeft ons de Bijbel gegeven met richtlijnen voor het leven, die moeten we opvolgen om de juiste stappen in het leven te kunnen zetten. Maar het is aan ons om hier richting aan te geven, dat verschilt per persoon weer. Ik merk zelf dat God heel persoonlijk en op verschillende manieren tot me spreekt, door dingen uit de Bijbel die me raken, soms door andere mensen maar altijd door de stille overtuiging van de Heilige Geest. Ik heb nog nooit een stem gehoord of een teken gezien zoals sommigen het ervaren. Maar als hij eenmaal iets duidelijk maakt, heb ik geleerd om het mezelf niet te moeilijk maken en op Zijn instructies te vertrouwen. Soms weet je het even niet zeker, dan zijn er grijze gebieden en kom je er niet uit wat nou precies Gods wil is. Hij geeft ons helaas geen routebeschrijving, maar een richtlijn. Daarom vind ik het belangrijk om de richtlijnen uit de Bijbel te kennen, want zoals Psalm 119:105 zegt: Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad.”

Hanne de Vries: Er is veel lijden in de wereld. Valt dat ook onder de ‘regie’ van God?

"Hij maakt het me wel weer moeilijk hé? Het is wel een ingewikkelde vraag, maar ik ben blij dat hij hem stelt. Ik kan niet geloven dat God achter het lijden staat, dat is wel echt het werk van de duivel. Maar gelukkig heeft God wel de uiteindelijke regie, Hij heeft wel een oplossing voor het lijden. God veroorzaakt het lijden niet, maar hij heeft wel het antwoord, en dat zijn wij. We hebben een vrije wil gekregen om het goede te doen en de richtlijnen uit Gods woord na te leven. Maar we kiezen er ook vaak voor om voor onze eigen belangen te leven, daar komt vaak het lijden uit voort. God wilt ons gebruiken om een antwoord te geven en te zijn op het lijden, dus de taak is aan ons om die richtlijnen te volgen en te vertrouwen op Hem. Daarnaast hebben we ook de Heilige Geest nog die we om hulp kunnen vragen.”

David: Ga je weer zingen?

Lachend: "Tuurlijk ga ik voor jullie zingen! Ik heb een heel mooi lied uitgekozen met een tekst die perfect aansluit op de preek. Maar ik ga nog niet verklappen welke het is, want dat moet natuurlijk een verrassing blijven!"

Dwight sprak en zong al eerder bij ons in de BEAM Kerkdienst, klik hier om die terug te kijken. Ben jij benieuwd welk nummer hij deze keer gaat zingen en wat hij nog meer te vertellen heeft over Gods regie? Kijk aanstaande zondag om 11:00 uur naar de BEAM Kerkdienst op NPO2 en YouTube.com/eobeam

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡