Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Backpacken? En wat mag dat dan wel niet kosten?

24 maart 2017 Leestijd 2 min

Hoeveel kost backpacken eigenlijk? Nou, dat ligt helemaal aan je bestemming! Hieronder vind je verschillende bestemmingen met de gemiddelde kosten voor vliegtickets en de dagelijkse kosten, plus een beetje extra informatie...

afbeelding

In Australië en Nieuw-Zeeland zullen de kosten variëren van €45,- tot €80,- per dag.  

afbeelding

In de Verenigde Staten ben je gemiddeld €50,- tot €80,- per dag kwijt. 

afbeelding

In Azië ben je ongeveer €20,- tot €50,- per dag kwijt.

afbeelding

In Europa liggen je dagelijkse kosten heel erg aan je bestemming. Zo is de kans namelijk groot dat je in Oost-Europa minder kwijt bent op een dag, dan in West Europa. In Oost-Europa ben je gemiddeld €30,- tot €60,- kwijt en in het West-Europa €45,- tot €80,-. 

Overige kosten

Deze prijzen zijn allemaal inclusief overnachting, eten, drinken, vervoer en eventuele tours of uitstapjes. Daarnaast moet je rekening houden met andere bijzondere kosten zoals het aanvragen van een visum of/en eventuele inentingen. Bovendien is het verstandig om na te denken over een verzekering speciaal voor backpackers. Een gewone verzekering houdt er namelijk niet altijd rekening mee dat je binnen korte tijd op veel verschillende plekken bent, waardoor sommige dingen buiten de dekking van je huidige reisverzekering kunnen vallen. Meer weten over een backpackers verzekering? Klik dan hier.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕