Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ask BEAM’ers anything: Wat is jouw favoriete bijbelvers?

28 november 2018 · Leestijd 3 min

De bijbel staat VOL met prachtige teksten, die stuk voor stuk toepasbaar zijn op jouw leven of die van een ander. Wij vroegen BEAM’ers welke bijbelverzen zij het mooist vonden en waarom. Dit zijn hun bijzondere verhalen.

Exodus

“Ik vind Exodus 14:14 heel bemoedigend! Ik zit in een depressie en snijd mezelf af en toe. Die strijd voer ik elke dag in mijn hoofd, met dit vers mag ik weten dat ik dat niet zelf hoef te doen.”

Jozua

“Jozua 1:9. Toen ik het vreselijke nieuws kreeg dat mijn moeder kanker kreeg met uitzaaiingen, raakte dat vers mij en heeft mij dat ontzettend geholpen om te weten dat ik hier niet alleen voor sta. “God is met u, overal waar u heen gaat.”

Johannes

“1 Johannes 4:16. Wij mensen hebben rappe tongen en denken af en toe iets te kort na over wat we over iemand willen zeggen. Ik heb ervaren dat wanneer er hele oneerlijke dingen gebeuren en leugens verspreid worden, ik toch mijn waarde en liefde in God mag vinden. Juist toen ik eigenlijk liever boos wilde zijn, liet God me diegene liefhebben. Het is makkelijk om te haten, maar zo’n bevrijding en opluchting om gewoon lief te hebben. Dus: wie in de liefde blijft, blijft in God en dan laat Hij nooit los.”

“Misschien een beetje standaard, maar Johannes 3:16 vind ik echt heel mooi. Dan moet de liefde van God toch wel oneindig groot zijn. Ook weet ik hierdoor dat ik niet bang hoef te zijn voor de dood!”

Psalmen

“Psalmen 119:105. Ik wilde dit kiezen als belijdenistekst, toen bleek dat het de trouw- én rouwtekst van mijn opa en oma was. Dit kon geen toeval zijn.”

“Psalmen 116 is mijn favoriet. Vroeger ben ik heel erg gepest. Ik geloofde niet meer en wilde een eind aan mijn leven maken. Op een avond tijdens catechisatie kreeg ik een heel leeg gevoel, die avond wilde ik er een eind aan maken. Toen ik ’s avonds naar bed ging, sloeg ik na een lange tijd mijn bijbel weer open en las ik dit stuk. Het is een bijbeltekst die mijn leven heeft veranderd. God greep op het juiste moment in.”

Sefanja

“Sefanja 3:17, want toen ik mijn tentamen pas niet haalde, kreeg ik deze toegestuurd van een klasgenoot. Het gaf me onwijs veel hoop.”

Jeremia

“Jeremia 29:11 heeft mij tot geloof gebracht.”

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡