Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Artiest Bully (19) over de EO-Jongerendag: ‘Het voelde alsof ik voor familie stond’

6 juni 2023 · Leestijd 3 min

Al eerder interviewden wij de artiest Bully (19) – zijn eigen naam is Stanley – een getalenteerde rapper die al hard aan de weg timmert. Maar dit jaar was hij ook de surprise act van de dag, en wat voor één🔥. Hij blikt terug en vertelt wat hij van de dag vond: “Het voelde alsof ik voor familie stond.”

‘Hoe ben je gevraagd voor de EO-Jongerendag?’

“Toen ik gevraagd werd door mijn goede vriend Jay-Way om tijdens een van zijn liedjes mee te doen, voelde ik mij vereerd. Vervolgens hoorde ik ook dat ik mijn eigen lied ‘Witte Duiven’ mocht rappen. Zoals iedere keer zag ik het als een kans om iets van Jezus met mensen te delen. Voor het optreden vond ik het daarom ook belangrijk om te bidden en God te vragen ons hierin te helpen. Dit gaf mij veel kracht.”

Zie hieronder hoe Bully en Jay-Way zich voorbereiden op het optreden.👇 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
‘Ik wist helemaal niet dat de EO-Jongererdag zo’n groot evenement is!’

“Ik wist dat de EO-Jongerendag een groot evenement was, maar dat het zó groot was, had ik niet verwacht. Ik heb vaker voor veel mensen opgetreden, maar dit was toch wel echt mijn grootste optreden tot nu toe. Het moment dat ik opkwam, voelde alsof ik onthaald werd door mijn eigen familie. Vanaf het eerste moment voelde ik me al gelijk thuis. Ik kreeg super veel energie in mijn lichaam en wilde er gewoon een feest van maken. Ik hoefde me niet anders voor te doen of hield mezelf niet in. Ik kon gewoon volledig mezelf zijn en op allerlei manieren over Jezus vertellen, want we waren daar allemaal met hetzelfde doel.”

Rappen over wat ertoe doet

“Voorheen rapte ik in mijn liedjes over allerlei andere dingen, zoals geld en materialistische spullen. Sinds ik hiermee ben gestopt, wil ik niets anders meer dan op mijn manier vertellen over wat Jezus heeft gedaan voor mij. Ik wil rappen over het leven en over dingen die er écht toe doen. Ik wil de boodschap aan mijn generatie doorgeven dat we niet moeten opgeven, maar juist door moeten gaan. Toen ik op het podium stond en duizenden jonge mensen zag lachen, dansen en meezingen gaf het mij een boost om door te gaan. Dus of het voor herhaling vatbaar is? Ja, zeker.”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Bully (18) is een succesvolle artiest en christelijk: ‘Jezus is het geheim van mijn succes’

Lees ook over:

Bully (18) is een succesvolle artiest en christelijk: ‘Jezus is het geheim van mijn succes’

Geschreven door

Merveille

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡