Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Arne doet mee aan MudRaise: “Ik wil slavernij tegengaan in Jezus’ naam”

20 februari 2020 · Leestijd 3 min

Op zaterdag 27 juni 2020 vindt de jaarlijkse MudRaise plaats op het terrein naast Walibi (waar Opwekking is!). Meer dan 250 deelnemers doen mee aan deze obstakelrun en zamelen zo geld in voor het werk van IJM: een organisatie die een einde wil maken aan slavernij. Een van de deelnemers is Arne (22). BEAM interviewde hem over zijn deelname en hoe hij zich voorbereidt op de run.

MudRaise

‘De MudRaise is een obstakelrun, georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen voor mensen die in slavernij leven. Ze moeten soms verschrikkelijke dingen meemaken! Het is ongelofelijk triest voor deze mensen en dat is waarom ik er wat tegen wil doen.”

Throwback

“Vorig jaar heb ik mee gedaan samen met een groep vrienden, we hadden ons als team opgegeven. Twee uit ons groepje hebben de negen kilometer gelopen en de andere twee - waaronder ik - de achttien kilometer. In totaal hebben we 6500 euro opgehaald! De obstakels tijdens de run zijn erg pittig. Het is een groot verschil met normaal hardlopen! De obstakels vragen veel inspanning en de kunst is om na zo’n obstakel gewoon weer op hetzelfde ritme verder te lopen. Dat vond ik soms best moeilijk.”

Voorbereidingen

“Dit jaar ga ik weer achttien kilometer lopen, dat is best een aftstand. Gelukkig sport ik vrij veel en als voorbereiding op de MudRaise loop ik nog weleens een hardloopwedstrijdje mee of probeer ik deel te nemen aan een andere obstakelrun. Doordeweeks doe ik niet heel veel aan hardlopen, maar fiets ik veel. Ik fiets elke dag 25 kilometer, hierdoor houd ik mijn conditie op peil en blijf ik lekker fit.”

We willen slavernij tegengaan en dit doen in Jezus’ naam

“Ons team is uitgegroeid tot acht personen, helaas hebben tot nu toe nog geen sponsors. We gaan er wel mee bezig want we willen serieus ons best doen. Een van onze ideeën is om een benefietconcert te organiseren of andere acties te bedenken waarmee we geld kunnen ophalen.”

“De reis die we moeten maken voor de MudRaise is best lang want we moeten helemaal vanuit Zeeland komen. Toch hebben we het ervoor over want het is een goed doel. Ook is de MudRaise een heel leuke ervaring. We doen eraan mee omdat wij als een team slavernij willen tegengaan en dat willen doen in Jezus’ naam.”

Meer lezen over mensen die geld ophalen voor het goede doel? Seth en Gerdine zetten hun bruiloft in het teken van Stichting Bootvluchteling!

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡