Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Arjen moest op 19-jarige leeftijd zijn eigen vader reanimeren

21 december 2018 Leestijd 2 min

Iemand moeten reanimeren is altijd heftig en intens, maar voor de 19-jarige Arjen was het extra zwaar toen hij zijn eigen vader probeerde te redden.

"Mijn vader kreeg een hartaanval midden in de nacht. Samen met mijn moeder moesten wij hem reanimeren. We hadden 112 gebeld en zij hebben ons er doorheen geloodst, wij wisten helemaal niet wat we moesten doen," vertelt Arjen tijdens Serious Request aan 3FM. "Er werd ons uitgelegd dat we hard moesten pompen. Je bent bang dat je wat breekt tijdens het reanimeren, dat voelt heel raar. Al snel kwamen er ambulancebroeders bij om ons over te nemen." 

Helaas heeft Arjens vader het ondanks alle moeite niet gered, voor hem een enorme reden om zelf een reanimatiecursus te volgen. "Ik heb heel lang de beelden van dat moment bij me gedragen, daarom wilde ik graag echt leren reanimeren. Ik wist ook helemaal niet of ik het toen wel goed had gedaan, niemand was erbij om dat te zeggen."

Arjens boodschap is dan ook duidelijk: leren reanimeren is ontzettend belangrijk. "Ik mis mijn vader nog elke dag en ik gun het niemand dat je een dierbare verliest terwijl je misschien wel iets had kunnen doen."

Kijk Arjens hele interview hier.

De opbrengst van Serious Request gaat dit jaar onder meer naar AED's (apparaten waarmee je iemand kunt reanimeren) en het verspreiden van reanimatiecursussen onder Nederlanders. Wil je doneren of geld inzamelen? Kijk hier hoe je dat doet!

BEELD: Ben Houdijk
BRON: 3FM

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕