Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Amerikaanse jongen vindt liefde van zijn leven door schoenendoos-actie

10 december 2019 · Leestijd 3 min

Misschien heb jij het vroeger ook gedaan: een schoenendoos-actie. Bij deze acties vullen kinderen uit Westerse landen een schoenendoos met handige spullen en vervolgens wordt deze doos naar kinderen in armere landen gebracht. Tyrel (26) uit Amerika deed hier jaren geleden ook aan mee en heeft daar achteraf zeker geen spijt van!

In 2000 werd de Filipijnse Joana verrast met een schoenendoos vol met spulletjes. Hier was ze al heel blij mee, maar ze had niet verwacht hoeveel meer geluk die ene doos haar zou brengen. In deze doos zat naast handige spullen namelijk ook nog een foto van een blonde jongen uit de Verenigde Staten.

Deze blonde jongen, Tyrel Wolfe, had nietsvermoedend de schoenendoos ingeleverd bij zijn kerk en hier verder niet meer over nagedacht. Toen hij dus elf jaar later een Facebook vriendschapsverzoek van ene Joana uit de Filippijnen kreeg, ging er bij hem geen belletje rinkelen. Hij herkende haar naam niet, dus weigerde het vriendschapsverzoek.

afbeelding

Verdwenen brief

Dit had het einde van het ‘contact’ tussen deze twee jongeren uit compleet verschillende werelddelen kunnen betekenen. Maar Joana gaf niet op. Pogingen om contact te zoeken waren al eerder mislukt, maar Joana hield vol. Direct na ontvangst van de schoenendoos in 2000 had Joana een brief geschreven naar Tyrel, om hem te bedanken. Tyrel had namelijk naast de foto ook zijn adres in de doos gestopt. Deze brief is helaas nooit aangekomen.

Joana zette door. Zelfs na een verdwenen brief en een geweigerd vriendschapsverzoek wilde ze in contact komen met Tyrel, dus stuurde ze hem twee jaar later nog een vriendschapsverzoek op Facebook. Ditmaal weigerde Tyrel dit verzoek niet meteen, maar vroeg hij haar hoe ze hem kende. 

afbeelding

Real life contact

Joana vertelde dat zij het meisje was dat elf jaar geleden de schoenendoos van Tyrel had ontvangen. Ze bleven online praten en kwamen erachter dat ze allebei christelijk waren en dezelfde muzieksmaak hadden. Hun contact werd steeds intenser, zo intens dat Tyrel besloot dat hij Joana heel graag in het echt wilde zien. Hij spaarde geld voor een vliegticket en vloog naar de Filippijnen om ‘het meisje van de schoenendoos’ in het echt te zien.

Trouwen

“Toen ik er eindelijk was, moest ik mezelf een paar keer voor mijn hoofd slaan. Ik dacht dat het een droom was, ik voelde me gelijk aangetrokken tot Joana”, vertelde Tyrel aan People Magazine. Nadat Tyrel toestemming had gekregen van Joana’s vader, besloten de twee te daten. Tyrel vloog terug naar Amerika. Eenmaal thuis besloot hij dat hij met Joana wilde trouwen.

afbeelding

De twee hielden contact en later dat jaar vloog Tyrel wéér naar de Filippijnen, ditmaal met een veel groter doel. Hij vroeg Joana ten huwelijk! Natuurlijk zei ze ja en een klein jaar later trouwden de twee in Amerika. Hier zijn ze ook gaan wonen. Tegenwoordig zijn ze zelfs met z'n drieën, eerder dit jaar hebben ze samen een zoon gekregen. Wat er allemaal niet van een schoenendoos terecht kan komen!

Bron: People Magazine

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡