Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Amber (16) kwam kortgeleden tot geloof: 'De EO-Jongerendag hielp mij een stap dichterbij God'

2 november 2022 · Leestijd 2 min

Amber (16) leert haar vriend Jefta kennen op school. Hij gaat naar de kerk, maar Amber is hier niet mee opgegroeid. Het geloof en de tradities spreken haar wel erg aan. Ze begint met het kijken van de BEAM-kerkdienst en voert er gesprekken over met haar vriend.

Op een dag stelt Jefta voor om samen met zijn jeugdgroep naar de EO-Jongerendag te gaan. De EO-Jongerendag hielp Amber in haar zoektocht weer een stap dichterbij God. “Ik voelde deze dag zoveel verbondenheid en saamhorigheid, dat was een enorm bijzondere ervaring. Het is totaal anders dan in je eentje op je kamer over God nadenken. En het geloof werd op een hele begrijpelijker manier uitgelegd.”

Amber is inmiddels begonnen met een bijbel leesplan. “Het geloof geeft mij een veilig en geliefd gevoel. En ik maak me minder zorgen om dingen.” Op de vraag of ze volgend jaar weer naar de EO-Jongerendag komt reageert ze heel enthousiast. “Ja ik ben er zeker weer bij en ik denk dat ik een vriendin van mij meeneem die ook niet christelijk is opgevoed. Dan kan ik haar ook uitleggen wat ik voel.”

Door jouw hulp wordt de EO-Jongerendag 2023 mogelijk

De EO-Jongerendag is dé plek waar duizenden jongeren uit alle kerken en daarbuiten bij elkaar komen en zien dat ze niet alleen staan in hun geloof. We houden de ticketprijs al jaren laag, zodat elke jongere de kans krijgt om de dag te bezoeken. De echte kosten liggen veel hoger. Als EO kunnen we dit niet zonder jouw steun organiseren! Help jij mee?

Doneer
José (48): “Ik zou willen dat tieners hun hele leven de EO-Jongerendag ervaren”

Lees ook over:

José (48): “Ik zou willen dat tieners hun hele leven de EO-Jongerendag ervaren”

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡