Ga naar submenu Ga naar zoekveld

8 tips voor een goede relatie

9 oktober 2018 Leestijd 3 min

Ahh young love, so cute! Stelletjes die elke dag een foto van elkaar plaatsen en eronder zetten dat ze zooooveel en forever van elkaar houden #bae. Om van te smelten. Maar er komt wel wat meer bij een relatie kijken! Wat moet je bespreken? En hoe leer je elkaar beter kennen? BEAM geeft tips!

Tip 1: bespreek lichamelijk contact

Intimiteit kan erg moeilijk en #awkward zijn om over te praten, maar het is wel echt nodig voor een goede basis in jullie relatie. Denken jullie hetzelfde over lichamelijk contact? Laat elkaar weten wat jouw grens is. Verderop in de relatie verschuift de grens, maar zorg dat jullie daar beide mee eens zijn. Blijf erover praten!

Tip 2: blijf praten

Laat de ander weten als je je niet op je gemak voelt in een bepaalde situatie. Zeg elke dag dat je van hem/haar houdt. Benoem je struggles. Communiceer over alles wat belangrijk is in jullie relatie. Bespreek dus de leuke dingen, maar ook de minder leuke dingen. Doe dit in real life en niet via sociale media. De kans is groot dat er dan een miscommunicatie ontstaat! Praat alles uit en maak daarna schoon schip.

Tip 3: liefde maakt blind

Het is heel leuk om verliefd te zijn en aandacht en liefde te krijgen van je lover. Maar let op dat je jezelf niet verliest. Onthoud dat je eigen hobby’s hebt en zeg geen afspraakjes met anderen af om met je vriend(in) te zijn. Je vriendschappen moet je niet op het spel zetten!

Tip 4: no worries!

Raak niet in paniek als je even niks voelt of als het even niet gezellig is. Helaas pindakaas komt zo’n momentje in alle relaties voor. Blijf er niet in zitten en don’t overthink. Bid ervoor. Na een leuke wandeling in het park komen jullie er vast wel uit!

Tip 5: welke plek hebben mobieltjes?

Let eens op hoe vaak jullie op je mobiel zitten als jullie samen zijn. Leg hem (je mobiel, niet je vriend????) eens weg en doe samen een spelletje, ga een stukje wandelen of doe een bijbelstudie. Quality time is heel belangrijk. Breng tijd mét elkaar door, niet alleen bij elkaar.

Tip 6: maak wenslijstjes

Zegt je wederhelft vaak dat hij naar een pretpark wil of dat zij écht de Schrijfbijbel wil, maar dat hij toch te prijzig is om zomaar te kopen? Schrijf deze wensen op: bij Valentijn, verjaardag of als spontaan cadeautje kan je dit lijstje erbij pakken en je bae verrassen! 

Tip 7: de liefdestalen

Een interessante test om elkaar beter te leren kennen. Wat zijn jullie liefdestalen? Hecht jouw partner meer waarde aan complimentjes of cadeautjes? Dan kan jij daar op inspelen! Een ander leuk testje zijn de 36 vragen: Stel deze 36 vragen aan je partner, kijk elkaar 4 minuten aan en je bent gelijk smoooorverliefd <3. 

Tip 8: heb lief

En de belangrijkste: wees heel lief voor elkaar! Geef complimentjes, toon interesse en haal het beste in elkaar naar boven.

Geschreven door

Silke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕