Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7x de mooiste Godmomentjes in Rio

22 augustus 2016 · Leestijd 4 min

Jezus was de afgelopen weken niet alleen als stenen beeld met uitgestrekte armen te zien in Rio, maar ook door vele sporters en gebeurtenissen heen. BEAM zette de mooiste ‘Godmomentjes’ tijdens de Olympische Spelen op een rij:

1. Rugbyers zingen gospel na goud

Prachtig: na de eerste olympische medaille in de historie voor Fiji zingen de rugbyers God toe met het lied: 'We Have Overcome'.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

2. Renner helpt concurrent overeind

Deze actie van de 24-jarige Amerikaanse hardloopster Abbey D’Agostino tijdens de 5000 meter voor vrouwen mag niet in dit rijtje ontbreken. Haar tegenstander Nikki Hamblin uit Nieuw-Zeeland gleed uit en Abbey kon haar niet ontwijken. Allebei vielen ze op de grond. In plaats van overeind te springen en naar de finish te rennen, hielp Abbey haar concurrent overeind. Vervolgens zakte Abbey in elkaar, waarna Nikki haar omhoog hielp. Nikki: “Opeens was daar een hand op mijn schouder en hoorde ik: ‘Sta op. Dit zijn de Olympische Spelen. We moeten finishen.’ Dit is precies de olympische gedachte.” Abbey zegt achteraf in een interview: “Hoewel ik instinctief reageerde en haar te hulp schoot, geloof ik dat God mij op dat moment inspireerde om niet door te rennen, maar om te stoppen en haar direct te hulp te schieten. Ik realiseerde me ineens dat mijn aanwezigheid in Rio niet alleen ging om mijzelf of om mijn eigen prestatie.” Wat een voorbeeld!

3. 100% Jesus

Voetballer Neymar van Brazilië, die goud won met zijn team, windt er geen doekjes (haha) om met dit lint om zijn hoofd. Het draait om Jezus.

afbeelding

4. ‘God is always first’

‘God is always first’, staat er in de bio van de 16-jarige turnster Laurie Hernandez, die goud en zilver won op de Olympische Spelen. Op de ochtend voor haar oefening op de evenwichtsbalk, tweette ze onderstaande tekst uit Jesaja 40. Over op God vertrouwen en zweven als een adelaar. Nou, zweven deed ze zeker. En daarmee won ze een zilveren plak!

afbeelding

5. Martina dankt God voor net-niet medaille

Van dit interview met sprinter Churandy Martina

krijg je gegarandeerd een lach op je gezicht. Als je na weken, maanden, jaren trainen in de finale van de Olympische Spelen net naast een bronzen plak grijpt (0,01 seconde) en dan nog zó positief kunt reageren, verdien je wat ons betreft goud.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

6. Kliekjes voor daklozen

Van een Italiaans 3-sterrenrestaurant naar de achterwijken van Rio. Topchef Massimo Bottura liet zich inspireren door Paus Franciscus, die opriep om meer te doen voor de armen, en besloot de restjes van het olympisch dorp om te toveren tot gerechten voor daklozen en armen in Rio de Janeiro. In plaats van lang wachtrijen voor de gaarkeukens, eten de mensen bij Bottura gezellig samen aan lange tafels. Het gaat de chef trouwens niet alleen om vrijgevigheid; hij wil de wereld ook bewust maken van voedselverspilling. You go, boy!

afbeelding

7. ‘Ik ben God heel dankbaar’

De Amerikanen Brianna Rollins, Nia Ali and Kristi Castlin wonnen goud, zilver en brons op de 100 meter horden voor vrouwen en hun dankbaarheid naar God toe steken ze niet onder stoelen of banken. Brianna vertelt in een interview na de race: “Ik zette God voorop en liet Hem mij leiden door de rondes heen. Vanmorgen vormden we een gebedskring en lieten we Zijn aanwezigheid op ons neerkomen.” De sporters vroegen of God hen wilde helpen om Hem te verheerlijken, en om het beste uit zichzelf halen. “Ik ben zo blij, we zijn zo gezegend. Ik ben God heel erg dankbaar.” Duidelijke taal!

afbeelding

Heb jij nog meer bijzondere 'Godsmomentjes' tijdens de Olympische Spelen gespot? Deel ze hieronder!

Bronnen: NOS / INDEPENDENT / STREAM.ORG / THESTAR / REUTERS / THESTAR.COM / TWITTER 

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡