Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7 TIPS om jezelf te LIKEN

24 januari 2017 · Leestijd 2 min

Durf jij jezelf recht in de ogen te kijken en te zeggen dat je écht leuk bent? En knap? En grappig? Eerlijk? Als jouw antwoord als je heeeeeeel eerlijk bent nog steeds ‘ja’ is, dan ben je een enorme geluksvogel. Er zijn namelijk heel veel (te veel) mensen die zichzelf niet leuk vinden. BEAM geeft jou graag wat tips om je zelfbeeld op te rekken.

Tip #1

Kijk voordat je de deur uitgaat ’s morgens nog één keer in de spiegel en zeg tegen jezelf: “Wat zie je er leuk uit vandaag!”

Tip #2
Hang niet teveel rond op social media. Huh? Waarom niet? Nou, op de socials geeft iedereen een best wel perfect plaatje van zichzelf. De randjes van het leven zie je niet. Hoe perfecter de rest lijkt, hoe meer jij jezelf als een minkukel ziet.

Tip #3

Praat jij jezelf graag de put in? Niet doen! Praat en denk positief over jezelf. Als je alleen maar blijft benoemen wat je niet bent of kunt, draai je jezelf in een spiraal naar beneden.

Tip #4

Luister opbouwende muziek. Als je muziek luistert, vul je je (on)bewust met allemaal input. Positieve muziek helpt je om goed over jezelf te denken. Ken jij de Spotify-lijstjes van BEAM al?

Tip #5

Eet gezond. Wat dit met zelfbeeld te maken heeft? Nou, alles. Door gezond te eten voel je je fijner (en het is ook beter voor je). Dat heeft z’n weerslag op hoe je naar jezelf kijkt.

Tip #6
Vraag eens aan je vriend(inn)en waarom ze je leuk vinden. En doe het andersom ook. Dit is ontzettend tof, versterkt je vriendschap én bouwt jezelf op!

Tip #7

Last but not least
: ga op zoek naar wat God over jou zegt. Wist je dat er in de Bijbel een heleboel toffe dingen over JOU gezegd worden? Precies. Check hier het lijstje dat BEAM eerder deze week voor je online zette.

Jeetje, wat ben jij leuk!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡