Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7 apps die ervoor zorgen dat jij naar buiten gaat!

27 oktober 2018 · Leestijd 3 min

We leven in een tijd waar lang niet iedereen nog for the fun naar buiten gaat. Gelukkig zijn er veel apps die jou motiveren om weer op stap te gaan. BEAM zet er een paar voor je op een rijtje.

1. Geocaching

Geocaching is ‘s werelds grootste schattenjacht. Download de app, maak een account aan en zoek één van de miljoenen verstopte schatten! Op de app staat wel een hint, maar verder moet je zelf op zoek. Een cache is een kleine waterdichte doos. Daarin zit een logboekje en de schat. In het logboek zet je je naam en de schat mag je houden of ruilen. Daarna moet je de cache weer op precies dezelfde plek en manier terugleggen, zodat andere schatzoekers hem niet gelijk vinden.

2. Buienalarm

Altijd handig om even te checken voordat je op pad gaat! Buienalarm laat zien hoe warm het is, wanneer het gaat regenen en vooral: hoe hard het gaat regenen. Dat is toch wel het meest belangrijke?!

3. Vlinders in de tuin

Met deze app kan je alle vlinders vinden die je ziet in de achtertuin of op vakantie. Heel leuk als je eens benieuwd bent welke vlinder er op je neus zit. Er zijn veel vergelijkbare apps, zoals Tuinvogels of Vissengids. Obviously, zijn dat geen vlinders in de tuin.

4. MapMyDogWalk

Deze app is precies wat de naam al meldt. In MapMyDogWalk kan jij de route, tijd, afstand, snelheid, tempo en verbrande calorieën terugvinden van jouw rondjes lopen met je trouwe doggie. Op die manier loop je niet alleen de hond fit, maar ook jezelf!

5. Strava

Hardlopen is veel motiverender als je de route, tijd, afstand, hartslag en tempo kan bijhouden. Strava lijkt een beetje op MapMyDogWalk, maar dan zonder hond en met snelheid. En als jij en je vrienden megafanatiek zijn, kan je elkaar uitdagen via de grootste hardloop- en wielrenapp!

6. Heavens-Above

Ben jij ‘s avonds buiten en ben je heel benieuwd welk sterrenbeeld boven jou schittert? Met Heavens-Above kan je live naar de lucht kijken en leer je meer over de lichtjes boven je!

7. Pokémon Go!

Het is misschien wel mega 2016, maar in dat jaar waren tieners veel meer buiten door Pokémon Go. De app is afgelopen jaar heel vaak nagemaakt, bijvoorbeeld Jurassic world en Ghostbusters hebben hem al gekopieerd. Het Vaticaan brengt binnenkort ook een katholieke versie van Pokemon Go uit waarin je christelijke heiligen kan verzamelen! Deze wordt in januari gelanceerd op de Wereldjongerendagen, daarna kan jij op avontuur om Petrus of Jozef te zoeken.

Geschreven door

Silke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡