Ga naar submenu Ga naar zoekveld

6x antwoorden op de eeuwige vraag: Hoe denk jij over seks voor het huwelijk?!

6 maart 2023 · Leestijd 3 min

Negen van de tien keer wordt deze vraag gesteld als je zegt dat je een christen bent: Hoe denk jij dan over seks voor het huwelijk?! Eigenlijk best onbeschoft toch, dat er gelijk naar het meest intieme onderdeel uit je leven gevraagd wordt. Maar wie je bal kaatst, kan hem terugverwachten. Hier zijn zes goede comebacks op die ongemakkelijke, maar niet te voorkomen seksvraag.

Confrontatie

Laten we eerlijk zijn: deze vraag is eigenlijk heel onbeschoft en direct. Je staat opeens op een hele kwetsbare positie, terwijl je daar niet om gevraagd hebt. Als je dit ervaart, kun je bijvoorbeeld deze grapjes terugkaatsen:

  • “En wat vind je nou zelf van de vraag die je mij nu stelt?”
  • “Tjonge wat snel! Ik praat meestal pas op de derde date over mijn seksleven.”

De weergave van deze giphy vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Evangeliseren kun je leren

Je kunt de vraag ook zien als een kans! Als iemand je vraagt naar seks en christen-zijn, dan is dat misschien wel iemand die geïnteresseerd is in de kerk of het christelijk geloof. Met de volgende reacties kun je iemand misschien wel meer leren over God:

  • “Ik kan je wel uitleggen wat de Bijbel over seks zegt, maar mijn predikant kan dat veel beter. Weet je wat, kom anders een keer mee naar de kerk!”
  • “Pfooooee, heb je een paar uurtjes? Ik kan je veel beter een video sturen van Denkstof over dit onderwerp. Hier, ik app je de link even.”
  • “Dit is zo’n typische vraag voor op een alpha cursus. Echt een aanrader voor jou!”

De weergave van deze giphy vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
De Bijbel

Het kan zijn dat je serieus in wilt gaan op de vraag. Stoer! Je hebt dan waarschijnlijk een duidelijke mening die je goed onder woorden kunt brengen. Heb je dat nog niet, maar zou je dat wel willen? Begin dan bij de Bijbel. Wat staat daar over seks? Praat er met andere christenen over om zo je eigen gedachten over dit onderwerp op een rijtje te krijgen. Wanneer iemand je in dit proces de vraag stelt hoe je denkt over seks voor het huwelijk, wees dan eerlijk: "Ik weet nog niet wat ik vind. Momenteel ben ik zelf nog bezig met het onderzoeken van deze vraag, maar voel je vrij om het over een tijdje nog eens te vragen."

Gerben: 'Geen seks voor het huwelijk is de belangrijkste regel van het geloof'

Lees ook over:

Gerben: 'Geen seks voor het huwelijk is de belangrijkste regel van het geloof'

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡