Ga naar submenu Ga naar zoekveld

6 zomer dingen die jij als kind SOWIESO deed

25 juni 2018 Leestijd 4 min

BEAM stapt samen met jou de tijdmachine in om eens terug te kijken naar alle gekke, geniale, bijzondere, ontroerende en vooral MEMORABELE momenten uit onze christelijke kindertijd. Vandaag kijken we terug naar die heerlijke kinderzomers waar je je nergens om bekommerde. Je sprong bijvoorbeeld als een vrij hertje door de watersproeier en je deed nog 5 dingen. Lees maar.

1. DE SPROEIER

Het moest wel warm zijn, maar niet zo warm dat je je niet eens meer wilde bewegen: dat waren de SPROEIER dagen. Als kind zocht je gillend van plezier je badpak, bikini of zwembroek op en wachtte je ongeduldig tot je vader of moeder de sproeier eindelijk aan de praat had gekregen. Als het dan eindelijk zo ver was, sprong je als een opgejaagde gazelle met al je vriendjes en vriendinnetjes non-stop over de sproeier heen. Net zolang totdat iemand struikelde, de sproeier het begaf, of een combinatie van deze twee dingen waardoor de sproeier en het been van Henk onherstelbaar beschadigd raakten. Mooie tijden.

2. JANKEN OM ZANDKASTEEL

WAT EEN PRACHTKASTEEL!! Dit was je meesterwerk. Waarschijnlijk was het zelfs genoeg voor een toelating tot de kunstacademie. Maar ja, dan gebeurt natuurlijk het onvermijdelijke. Het water stijgt, het wordt langzaam vloed en dan vaart er ook nog eens een gigantisch schip langs dat met machtige golven jouw kustwerk totaal laat verdwijnen. Je probeerde er nog voor te liggen om het water tegen te houden, ook had je een gigantische gracht aangelegd, maar het mocht allemaal niet baten. Het kasteel was weg. Voor altijd. JANKEN. 

De weergave van deze giphy vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

3. VOLLEYBAL MET OUDERE KINDEREN

Blijkbaar was dit helemaal leuk, dus je deed maar mee. Iedereen stond in een cirkel en je probeerde met z'n allen die bal voor eeuwig in de lucht te houden. Je stond er vooral bij omdat dat cool was en je schrok je dood als de bal ook daadwerkelijk jouw richting in kwam. Gelukkig was er altijd een ouder, groter n sterker kind dat dan heel hard 'LLLOOOSSSSS' riep en de bal voor je neus wegkaapte. Op zich wel prima, want van die twee keer dat je hem wel de lucht weer insloeg staan nog steeds de afdrukken op je polsen. Dit is niet jouw ding.

4. FLESSENVOETBAL

Dit was een ware competitie in jouw straat. Je was bloedserieus als het over flessenvoetbal ging en je zette alles op alles om te kunnen winnen. Het concept was natuurlijk simpel. Je pakte een lege Cola fles uit de bijkeuken, vulde die met water, nam een voetbal mee en sprak af met je vriendjes en vriendinnetjes in de straat. Je herinnert je vooral nog dat je er altijd van werd beschuldigd vals te spelen, maar oke. Je wilde gewoon graag winnen ja. 

5. 100x INSMEREN

Wat een ellende. Je moeder bleef maar zeggen: KOM EVEN INSMEREN! Uiteindelijk had je zes plakkende lagen over elkaar op je huid zitten en was je spontaan 17 kilo zwaarder. Oke, beetje overdreven, maar wel echt vaak insmeren enzo. En wat nog het meest oneerlijk was, was dat er altijd een broertje of zusje of neefje of nichtje was die dan nooit verbrandde en die lang niet zo vaak ingesmeerd moest worden als jij. Life is unfair. 

De weergave van deze giphy vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

6. DE OMDENK OPBLAASBOOT

Er was nergens in de buurt een plas of meer te bekennen, dus die opblaasboot was natuurlijk volkomen nutteloos. NEE NEE NEE. Je had het helemaal bedacht. Je blies de opblaasboot op en vulde de boot met water. Een heerlijk zwembadje waar je lekker de hele dag in kon zwemmen en plassen. (Geef toe, ook jij deed het.)

Zoooo. Dat deed jij dus als kind in de zomer. Welke herken jij? En hebben we nog dingen gemist? Laat even weten in de reacties op Feestboek. Groetjes!!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕