Ga naar submenu Ga naar zoekveld

6 redenen waarom vrijgezel zijn superleuk is!

11 juni 2018 Leestijd 3 min

Op ieder familiefeest vraagt je oma wanneer je nou eens iemand meebrengt. Of je moeder probeert continu een date voor je te regelen met de dochter of zoon van de buurvrouw. IRRITANT! Mocht je graag willen onderbouwen waarom ze hier meteen mee moeten ophouden, dan kun je de volgende punten aandragen.

1. Betere vriendschappen

Als vrijgezel heb je alle tijd om met vriendinnen te eten, met je maten te poolen of met de vriendengroep drie weken op vakantie te gaan. Je hoeft geen rekening te houden met een relatie, iemand missen of de hele tijd appen met je geliefde.

2. Vrijheid blijheid

Tweede kerstdag bij de schoonouders? No thanks! Je houdt als single zoveel vrije tijd over voor leuke dingen.

3. Dating time!

Weet je hoeveel mooie schepsels God heeft gemaakt? Nee? Kijk dan maar eens goed om je heen! Jij bent single, dus je mag genieten van mooie mannen en vrouwen om je heen. Schraap al je moed bij elkaar en vraag af en toe eens of iemand zin heeft om samen een drankje te doen. Een goede, christelijke openingszin nodig? Zoek niet langer.

4. Dramaloos leven

Niet janken in je bed omdat hij verliefd is op een ander, geen slapeloze nachten omdat je elkaar echt niet begrijpt en je niet onzeker voelen omdat ze de laatste tijd zoveel contact heeft met die nieuwe klasgenoot. Kortom: GEEN DRAMA.

5. Jezelf ontdekken

Het is goed om te weten wat je lengte, schoenmaat en kleur van je ogen is, maar geloof me, er is meer te ontdekken. Wat zijn jouw talenten en wat zijn je dromen? Op welke manier gebruikt God jou in zijn koninkrijk? Als je single bent, heb je alle tijd om dit te onderzoeken zonder dat er iemand in je nek staat te hijgen en wil dat je blijft hoe je bent. Of dat je juist verandert.

6. Gelukkig en behaard

We kunnen wel doen alsof dit geen ding is, maar mensen, even eerlijk. Het is toch heerlijk dat je geen vriendin hebt die je baard vindt prikkelen? En dat het oerwoud op je benen jouw oerwoud is en van niemand anders? Vrijgezel zijn betekent niet hoeven scheren. Fantastisch. 

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕