Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 x originele ideeën om te doen op Koningsdag!

23 april 2019 · Leestijd 3 min

Dat je met Koningsdag je oude Barbie-verzameling en zelfgebakken oranje cupcakes op de vrijmarkt kan gaan verkopen, is geen nieuws. Ook als je liever een feestje opzoekt is er keuze genoeg. Maar misschien heb jij wel helemaal geen zin in een druk feest, of heb je die Barbies vorig jaar al verkocht. Hier zijn 5 creatieve dingen die jij met je vrienden kan doen op Koningsdag!

Binnen blijven?

Ik heb de weersvoorspelling even voor je gecheckt, en helaas: grote kans dat het met Koningsdag gaat regenen! We blijven natuurlijk hopen op zon, maar als die nou écht niet gaat schijnen is het slim om een lijstje met binnen activiteiten klaar te hebben.

1. Organiseer een kledingruil

Een vrijmarkt, maar dan nét iets anders. Nodig al je vrienden en hun oude kleding uit, en kijk of ze iets met je willen ruilen. Veel duurzamer en goedkoper dan nieuwe kleren kopen. Je hoeft niet met veertig mensen tegelijk te dringen voor een kleedje op de vrijmarkt, en wie weet kom je op deze manier toch aan een supertoffe outfit! De kleren die overblijven kunnen natuurlijk gedoneerd worden aan een goed doel.

2. Koninklijke films

Als je besluit om binnen te zitten met koningsdag, kan je natuurlijk heel goed een koninklijke filmavond houden! Jezus is natuurlijk de ultieme koning, dus als je nog in de paassfeer zit kan je Jesus Christ Superstar nog eens kijken. Hier vind je een lijst met nog meer leuke opties voor christelijke films! Andere films onder het thema “koning” zijn natuurlijk ook welkom! Vergeet dan vooral The Emperor’s new Groove en The Lion King niet!

Naar buiten!

Mocht die zon dan tóch doorkomen, dan wil je natuurlijk naar buiten! En ook daar zijn superleuke dingen te doen.

3. Verkoop je talent

Ben je na een zoektocht tussen al je oude spullen tot de conclusie gekomen dat je niets te bieden hebt op de vrijmarkt? Verkoop dan je talent! Zing, dans, of speel op je trombone en zet een bakje neer voor donaties. Schmink iedereen helemaal oranje, of maak tekeningen van vrijmarktbezoekers. Wees creatief!

4. Dagje uit

Heb je nou écht geen zin in activiteiten die ook maar iets met koningsdag te maken hebben? Ga er dan een dagje tussenuit! Ga bijvoorbeeld het bos in, kleine kans dat je daar een vrijmarkt tegenkomt. Veel publieke attracties zijn op koningsdag gesloten, maar niet allemaal! Zoek online uit of er bij jou in de buurt een dierentuin of museum open is. Iedereen loopt te feesten of op de vrijmarkt, dus waarschijnlijk is het daar ook nog lekker rustig.

5. Evangeliseren op de vrijmarkt

Wil jij in plaats van spullen verkopen gratis en voor niets het woord van God met mensen delen? Lees hier hoe je dat kunt doen!

Geschreven door

Iris

Misschien ook wat voor jou