Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
evangeliseren op de rommelmarkt koningsdag
26 april 2017

Evangeliseren op de rommelmarkt (doe je zo)

Duizenden dolblije mensen bij elkaar, die sowieso al erg enthousiast zijn over een koning... De vrij- en rommelmarkten op Koningsdag zijn de ideale plaatsen voor een lekker potje evangelisatie! Hoe? Wij zetten wat tips voor je op een rijtje.

1. Organiseer een avondmaal!

Zet tompouces en oranjebitter op tafel en het delen kan beginnen. Samen Koningsdag vieren, wat wil je nog meer?

2. Regel een Koningsdag-kleedje en verkoop Ichtusvisjes

Herkenbaarder kan het niet!

3. Speciale prijskaartjes

Aan de ene kant schrijf je de Prijs: en op de andere kant de Heer. Ook leuk voor thuis.

4. Openingszinnen

Tentfeest in jouw stad of dorp vanavond? Misschien loopt jouw prins op het witte paard wel rond. Maar hoe combineer je dat, daten en evangeliseren? Met deze christelijke openingszinnen natuurlijk! 

5. BEAM’s Muziekfeest op het plein

Gooi je gitaar in de versterker (wel even afplakken in verband met de regen) en pak je opwekkingsbundel erbij: tijd voor evangeliseren 2.0.

6. Ben ik in beeld?

Koop een retourtje naar de Koningsdag-stad, ga aan de slag met watervaste stift en maak een mooi bord dat je omhoog kan houden. Staat Maxima op het plein, dan sta jij in beeld met een mooie tekst. Suggestie: Jezus leeft! Maar dat is natuurlijk niet verplicht.

7. Weg met die rommel

Doe aan het eind van de dag een rondje over de rommelmarkt. Zeker weten dat je een hoop desperate gezichten ziet, die schreeuwen: 'Help me van mijn rommel af!' Gooi dan die oneliner erin (de juiste timing en intonatie zijn van levensbelang): "Jezus helpt jou in één keer van al jouw rommel af." Wees creatief. Je kunt natuurlijk ook de temperatuur aangrijpen om over het geloof te beginnen. "Het is toch wat hè, die Vorst aan de grond. Wij christenen vieren dat elk jaar met Kerst." 

8. Pop-up doopfont

Het gaat waarschijnlijk regenen. Vang het op in een grabbelton en besprenkelen/onderdompelen maar!

9. Levend brood-happen

Koek, daar heb je niets aan. Levend brood daarentegen... Hang het aan lijntje en let's go!

Heb jij nog tips? Deel ze hieronder!

Volg ons