Ga naar submenu Ga naar zoekveld

4x Dirk Kuyt over zijn geloof

17 mei 2017 Leestijd 2 min

Dirk Kuijt laat voetbal los, maar nooit zijn geloof in God. Na zijn grandioze hoogtepunt van afgelopen zondag, stopt hij nu definitief als profvoetballer. BEAM zette vijf toffe uitspraken van hem op een rij.

1. IDENTITEIT

"Ik ben met het geloof grootgebracht en dat is er nog steeds", aldus Kuijt. "Maar dat geloof zie ik los van het geloof in de titel van Feyenoord. Het heeft me wel gebracht tot de persoon die ik nu ben."

2. GELOOF ALS HOUVAST

"Het geloof is voor mij een mooi houvast als het goed gaat, en ook als het minder gaat. Mijn irritatie, nou ja, niet alleen mijn irritatie, is dat velen het geloof gebruiken, misbruiken, om een reden te vinden voor oorlog. Het lijkt alsof dat erger wordt. Dat frustreert."

3. NOOIT LOSGELATEN

"Ik ga niet meer zo vaak naar de kerk, maar ik heb het geloof nooit losgelaten. Elke week lees ik in de Bijbel. Wij bidden voor het eten en danken erna." 

4. RESPECT

"Er zijn zo veel verschillende geloven, rassen en culturen. We kunnen zo veel van elkaar leren, en dat begint bij respect. Door respect krijg je vanzelf meer bewondering voor elkaar. Het geloof is niet gemaakt om elkaar de hersens in te slaan. Dat idee krijg je nu weleens een beetje."

Kijk de documentaire over Kuyt: "Geloof draag ik bij mij"

bron: Volkskrant, NOS, Reformatorisch Dagblad 

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕