Ga naar submenu Ga naar zoekveld

4 tips om God niet te vergeten

15 oktober 2014 · Leestijd 2 min

In alle drukte vergeet je God. Het gebeurt zonder dat je er bewust van bent. Tijdens de lunch op school of op het werk ga je zitten en begin je aan je boterham. Op dat moment ben je niet meteen bezig met God, maar kun je, je prima even tot God richten. Zo lang je jezelf er maar aan herinnert. Dat kan door bijvoorbeeld door een aantal reminders te maken. Hier een aantal tips voor God-reminders:

afbeelding

Hang op verschillende plekken in je huis notitieblaadjes op
Bijvoorbeeld eentje op je computer, je broodtrommel, je bureau, boven de badkamerspiegel en een kleintje op de afstandsbediening. Er zijn natuurlijk nog veel meer plekken waar je een notitieblaadje kunt ophangen, maar hang ze in ieder geval op plekken waar je veel komt.

afbeelding

Zet een boodschap op de achtergrond van je computer/tablet/mobiel
Hoe vaak kijken we op onze schermpjes? Precies. Een prima plek voor een God-reminder. Misschien wel een idee om te variëren in de boodschap. Anders heb je er op een gegeven moment misschien geen oog meer voor. Kies gewoon tien afbeeldingen met herinneringen aan God die per dag wisselen. 

afbeelding

Stel naast je wekker ook een alarm in voor God
Tegenwoordig zie je weinig ouderwetse wekkers meer. De telefoon kan (bijna) alles en dient ook als alarm. Als we een alarm instellen als wekker, zetten we toch ook gewoon een alarm voor God? Stel een alarm in voor de hele week, elke dag een ander tijdstip, en je kunt er niet meer onderuit.

afbeelding

Meld je aan voor Dagelijks Woord
Voor de ietwat gemakkelijke (lees luie) lezers tippen we ook Dagelijks Woord maar even. Meld je aan via de e-mail, app of je sociale media. Dagelijks Woord stuurt jou dan elke dag een Bijbeltekst om de dag mee te beginnen. Makkelijker kun je het niet krijgen, toch?
 
Dit zijn even een paar simpele tips, maar vast nog lang niet allemaal… hoe zorg jij ervoor dat je God niet vergeet?

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡