Ga naar submenu Ga naar zoekveld

3 Netflix-tips: wat moet je écht zien?

6 februari 2015 · Leestijd 3 min

Netflix wordt steeds groter in Nederland. Inmiddels heeft de streaming-gigant al meer dan 700.000 leden, waaronder ook ongetwijfeld veel BEAM-leden. Maar het aanbod is zó ruim, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom wil BEAM je een handje helpen met drie gouden tips.

Natuurlijk: deze tips zijn extreem subjectief. We hadden dit artikel net zo goed ‘Waar kijkt de BEAM-redactie naar?’ kunnen noemen (dus dat mag je in je hoofd ook best doen). Hoe dan ook: van deze titels zijn we bijna allemaal onvoorwaardelijk fan. In willekeurige volgorde:

1. Downton Abbey

afbeelding

De favoriet van onder meer interneteindbaas Remko en redacteur Francien. Dit Britse drama volgt de intriges rond de rijke familie Crawley aan het begin van de twintigste eeuw. De serie verwerkt op briljante wijze ‘echte’ gebeurtenissen van die tijd, zoals het zinken van de Titanic en het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, in de levens en dus verhaallijnen van de personages. Het trage tempo van Downton Abbey is wel echt even wennen en niet voor iedereen weggelegd. Maar wanneer je je daaraan kunt aanpassen, word je bij iedere aflevering weer even heerlijk onthaast en ondergedompeld in de wereld van de Britse aristocratie van alweer honderd jaar geleden.

2. Brooklyn Nine-Nine

afbeelding

Deze comedyserie is de oogappel van redacteur Rimme, die al jaren het werk van hoofdrolspeler Andy Samberg volgt. Brooklyn Nine Nine in een notendop: slapstick comedy in het jasje van een politieserie. De serie draait om de ik-wil-nooit-volwassen-worden detective Jake Peralta (Samberg), die zijn geniale speurwerk afwisselt met de meest flauwe grollen en hilarische oneliners a la Joram Kaat. De collega’s van Jake zijn allemaal zeer uitvergrote karakters, zoals we die kennen in politieseries: de onhandige agent, de boze agent, de streberige agent en de roddelende secretaresse. De serie won dit jaar de prestigieuze Golden Globe voor ‘beste komedie’, terwijl Samberg de Golden Globe voor ‘beste komedieacteur’ kreeg toebedeeld. Tot slot nog een kleine disclaimer: er wordt niet gevloekt of gescholden in de serie, maar sommige grappen hebben wel een ‘seksuele lading’. Voor liefhebbers van Scrubs en Parks and Recreation.

3. The Bible

afbeelding

Weten jullie nog? De JT-bioscoop in Amersfoort? Een nacht lang alle afleveringen van The Bible achter elkaar bekijken? Dat was mij het avondje wel! Je kan deze ervaring nu thuis (her)beleven, want ook deze tiendelige serie is te vinden op de Nederlandse Netflix. Het verhaal begint bij Abraham (waarmee het natuurlijk wel een redelijk deel van de Bijbel overslaat) tot en met het leven van Jezus. Het acteerwerk is niet altijd even sterk en soms zijn er wat opmerkelijke keuzes gemaakt (blanke Egyptenaren ja?), maar over het algemeen is The Bible zowel door het publiek als critici goed ontvangen. Daarnaast is het kijken van een aflevering natuurlijk ook ideaal als begin van een avondje Bijbelstudie!
Veel kijkplezier!
Alles is media. In de MediaMonitor bespreekt BEAM-redacteur Rimme – mediaverslinder en afgestudeerd als mediawetenschapper – wekelijks iets uit de media. Of dat nu een televisieprogramma, film, serie of iets anders is.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡