fee ook hier racisme
12 juni 2020

Fee over racisme: "Ik word altijd lager ingeschat."

Fee (25) merkt iedere dag hoe racisme ook in Nederland actueel is. In het EO-programma Ook Hier vertelt ze haar verhaal: “Als ik vertel dat ik studeer, gaan mensen ervan uit dat ik vmbo bedoel. Ze vinden het een hele prestatie als ze horen dat ik vwo heb gedaan.”

“Als ik dan vertel dat ik studeer zijn mensen heel erg verrast en enthousiast: ‘Oh wat goed dat je je vwo hebt gehaald, wat knap van jou’." Daarnaast heeft Fee ook ervaringen met winkelbewakers die denken dat ze iets gestolen heeft, maar toch vindt ze het vooroordeel dat mensen haar lager inschatten het ergst. “Mensen vinden het een hele prestatie dat ik rechten studeer terwijl het voor een blank meisje normaal is en wat ze verwachten. Het geeft mij altijd het gevoel dat ik me continu moet bewijzen tegenover mensen, dat ik het óók kan.”

Het hele verhaal van Fee zie je vanaf minuut 5.40:

Lees meer

Volg ons