16 januari 2020

Muzikant maakt heel lief liedje voor zus met psychische klachten

De Britse muzikant Benjamin Torrens leidde jarenlang worship in zijn kerk. Sinds 3 jaar maakt hij zelf muziek en schreef hij een lief nummer voor zijn zusje. "Mijn zus heeft een psychische aandoening, daardoor is voor haar het leven soms echt heel moeilijk. Met het lied 'Lioness' wil ik haar bemoedigen.

EO-collega Martine ten Klooster maakt elke week de radioshow Holy Hits waar je bekende én onbekende muziek hoort van christelijke artiesten. Vorige week belde ze tijdens de show met Benjamin Torrens. Ze vroeg hem hoe zijn zusje reageerde op zijn nummer. "Ik wil haar met dit lied vertellen dat ze niet zwak is, maar sterk. Onze familie steunt haar, hoe ze zich ook voelt. We blijven alttijd voor haar bidden. Ze vond het lied erg mooi, wel werd ze erg emotioneel. Dit nummer helpt haar met stoppen zichzelf pijn te doen."

In 2020 is Benjamin van plan een groot muzikaal project op te zetten rondom psychische gezondheid. Benjamin: "Zelf heb ik gestruggeld met woede, soms kwam dat ineens in me op. Toch weet ik dat ondanks deze pieken en dalen God constant is. Ook als ik me niet verbonden met hem voel, weet ik dat hij er is. Daar wil ik met mijn muziek van getuigen."

Luister hier de radio show Holy Hits terug:

Lees meer

Volg ons