Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
17 september 2019

Spoken Word: Waarom wachten tot de begrafenis?

Lieve woorden, mooie herinneringen, leuke verhalen: je hoort de meest gezellige boodschappen vaak op de minst gezellige plek die er is. Op een begraafplaats. Wachten met het vertellen van al dat moois totdat iemand er niet meer is, is eigenlijk heel jammer. Spoken Word artiest Juliëtte de Valk (26) maakte een inspirerende video over dit onderwerp.

Voor Juliëtte zijn die gezellige boodschappen op een begrafenis heel dubbel. ‘’Wat ik zo mooi en tegelijkertijd zo droevig vind, is dat we op dat moment vaak wél durven te zeggen wat we van diegene vinden, hoe erg we hem of haar missen en hoe mooi hij of zij was, terwijl het dan al te laat is. Die persoon hoort het dan niet meer.’’

Met haar video wil Juliëtte mensen uitdagen en inspireren om het delen van al die mooie dingen NU te doen! Ze zegt: ‘’De vraag die ik eigenlijk aan de kijkers stel is: ‘Wil je wachten met het uitspreken van waar het écht om gaat tot de dag van iemands begrafenis?’ De video is een uitnodiging om dit te vertellen in het echte leven, zodat onze dierbaren het ook kunnen horen.’’

Fan van spoken word? Check er hier nog meer!

Lees meer

Volg ons