10 mei 2019

Verliefd en depressief: ‘Hier kan geen therapeut tegenop’

Een depressie laat alle leuke dingen in het leven verdwijnen achter een grote, donkere wolk. Lichtpuntjes lijken ver weg. Wat doe je als je plots op een roze wolk komt te zitten? Gerwin (21) en Hannah (19) ontmoetten elkaar terwijl ze allebei depressief waren, en raakten smoorverliefd.

Gerwin: “We hadden een vergelijkbare achtergrond, wisten precies van elkaar hoe we ons voelden. Dit maakte het gemakkelijk om elkaar te begrijpen en te steunen. Als je in hetzelfde schuitje zit, heb je extra veel respect voor elkaar. Onze relatie heeft mij sterker gemaakt. Toch zijn we op een gegeven moment even uit elkaar gegaan; het werd ons teveel. Onze communicatie verliep stroef. Omdat we allebei kwetsbaar zijn, is het weleens lastig om uit een ruzie of lastige situatie te komen zonder elkaar pijn te doen. Je moet namelijk ook rekening houden met je eigen gevoelens.”

Hannah: “Het is altijd pittig geweest om elkaar te ondersteunen. Als je depressief bent, is je zelfbeeld vaak slecht. Ik heb Gerwin altijd lief en knap gevonden, maar zo zag ik mezelf helemaal niet. Bij hem was het precies andersom: hij vond mij leuk, maar zichzelf niet altijd."

Het volledige interview is te lezen in het nieuwste BEAM Magazine. Word BEAM-supporter voor 15 euro per jaar er krijg het magazine 4x per jaar thuis. Eerst een keertje proberen? Vraag hier een gratis proefexemplaar aan!

Beeld: Eljee

Lees meer

Volg ons