amerikaanse presentatoren aswoensdag askruisje
7 maart 2019

Amerikaanse presentatoren verschijnen op Aswoensdag met askruisje op tv

Verschillende Amerikaanse presentatoren en gasten hadden gisteren een askruisje op hun voorhoofd toen ze op televisie verschenen. Het was Aswoensdag (begin van vastentijd), waarbij het gebruikelijk is dat gelovigen van een priester een kruisje van as op het voorhoofd krijgen. Daarmee wordt laten zien dat een mens van stof is, en tot stof zal wederkeren.

Het is dus traditie, maar op televisie verschijnen met een askruisje is tot nu toe nog niet vaak gezien. Veel mensen vroegen zich op social media af waar dit plotselingen fenoneem vandaan kwam. Een presentator van Fox News legde zijn actie uit op Twitter: "Het is Aswoensdag en ik ben naar de kerk geweest, vandaar het askruisje, voor degenen die het vroegen."

Lees meer

Volg ons