9 april 2018

3 op de 10 jongeren voelt zich depressief

Drie op de tien ondervraagde jongeren (29%) van 16 t/m 34 jaar voelden zich in de afgelopen twee jaar langere tijd depressief of zijn dat nu nog steeds. Dit blijkt uit een onderzoek van EenVandaag, waar 3400 jongeren aan meededen. Ze ervaren dagelijks ernstige neerslachtigheid en verlies van levenslust. Deze klachten staan vaak niet op zichzelf: deze jongeren voelen zich ook eenzaam (71%), hebben slaapproblemen (68%) en bijna de helft (45%) heeft zelfmoordgedachten...

Om psychische problemen onder jongeren bespreekbaar te maken, start BEAM samen met andere jongerenplatforms van NPO3 de #TrueSelfie-weken. Samen maken we op televisie, radio en online psychische klachten bespreekbaar. De themaweek trapt op televisie af met de Depressie Kennistest op maandag 9 april om 21.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Lees meer

Volg ons