Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
2 oktober 2017

7 té gekke huisdieren

Heb je genoeg van altijd die ‘basic’ katten en honden huisdieren. BEAM maakte speciaal voor de bijzondere huisdierhouder een lijstje met de 7 gekste dieren die je mag houden in Nederland. Ik zou maar uitkijken Minoes!

De egel

Een huisdier met twee versies: of het is een beestje met een lief bekje en schattige kraaloogjes, of het is de ultieme prikkelbal des doods. Een tussenweg is er niet. Toch wordt de egel als huisdier steeds populairder. Vooral de Afrikaanse witbuikegel is erg in trek. Wil je een egel, bereidt je maar voor. Naast de honden- of kattenbrokjes, eten ze ook insecten. De schattige egel is dus eigenlijk best een dier voor durfvallen. 

De slang

Misschien wel het beruchtste dier uit de Bijbel wordt door sommigen gehouden als huisdier. Ze eten kleine muisjes (het liefst levende). Heel soms gebeurt het dat er een slang ontsnapt bij een baasje. Dan verschijnen ze bijvoorbeeld in de wc van de buurvrouw. IEUW. Toch vinden de baasjes de slangen heel lief. Neem nou dit kleine meisje met haar schattige COBRA SLANGEN!

De rat

Ratten staan bekend als vieze dieren, maar eigenlijk valt dat reuze mee. Daarbij zijn ze superintelligent. Zo kun je ze bijvoorbeeld trucjes leren, en worden ze ingezet om bommen op te sporen. Hoe langer je kijkt naar deze beestjes, hoe schattiger ze worden. Die lieve kraaloogjes, die nieuwsgierige snuitjes, die kale staart… 

Het varken

Opeens was dit boerderijdier overal op het internet. Je hele tijdlijn stond ongetwijfeld vol met filmpjes van schattige biggetjes. Sommige YouTubers namen er zelfs eentje, zoals Ricky Dillon en zijn varkentje Luna. Veel mensen willen een minivarkentje. Daarbij denken ze dat het beestje dan klein blijft. Niets is minder waar. Minivarkentjes kunnen wel 60 tot 100 kilo worden! Kan jij dat wel aan?

De vogelspin

Spinnen, niet heel veel mensen zijn er dol op. Toch zijn er mensen die vogelspinnen houden als huisdier. Je kunt ze gewoon online kopen, maar ze worden best oud (sommigen zelfs 30 jaar!). Ze eten insecten en heel soms een lekker babymuisje of -ratje. Kun je daar tegen, dan is de vogelspin het helemaal voor jou!

De eekhoorn

Wie is er nou niet opgegroeid met Alvin and the chipmunks? Deze schattige beestjes zijn prima als huisdieren te houden, maar je moet veel tijd stoppen in het tam maken en houden. Bovendien zijn ‘uitheemse’ eekhoorns hartstikke illegaal om te houden in Nederland. Dat is nou jammer.

De axolotl

Axomewatte? Deze rare waterwezens zijn erg bijzonder. Zo bijzonder dat de schrijfster zelf trotse eigenaar is van twee van deze beesten. Een axolotl blijft meestal in het larve-stadium, te vergelijken met een kikkervisje. Daarom heeft het beestje een prehistorisch uiterlijk. Ook cool: ze kunnen ledematen terug laten groeien! Ze eten regenwormen en ‘pellets’ (brokjes) speciaal voor axolotls. 

Wat voor gekke beesten heb jij thuis? Laat het ons weten via onze whatsapp of mail naar [email protected] 

Volg ons