Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
1 juli 2017

Moeten we ons schuldig voelen over het slavernijverleden?

Vandaag is het Keti Koti, de feestdag waarop we gedenken dat op 1 juli 1863 de slavernij werd afgeschaft. Keti Koti betekent in het Surinaams 'verbroken ketenen'. Maar hoeveel weten we eigenlijk van het Nederlandse slavernijverleden? En hoe belangrijk vinden we dat? Joram ging samen met rapper Braz voor 3FM Tussenuur naar een middelbare school in Rotterdam om te onderzoeken wat we weten over de slavenhandel van Nederland.

Lees meer

Volg ons