Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley
18 april 2017

10 HACKS: Eerste keer huishouden

Voor alles is een eerste keer, dus ook voor het huishouden. Je hebt je moeder vast wel eens geholpen bij het opruimen en schoonmaken. Maar een heel huishouden runnen is een vak apart. Daarom geven we je 10 huishoudtips zodat jij fluitend je eerste wasje draait, een grote voorjaarsschoonmaak houdt of fruitvliegjes te lijf gaat.

HACK 1 - Kleding wassen

Al je kleding wassen, drogen én strijken: alsof je niets beters te doen hebt. Maar dit is de perfecte oplossing voor de timemanagers onder ons: haal je was meteen uit de machine en hang de kleding op aan hangertjes te drogen. Zo krijg je geen kreukels en hoef je niet meer te strijken. Win-win!

HACK 2 - Stofzuigen

Zit je keihard te zwoegen om je hele huis te stofzuigen, hangt er na die tijd een muffe geur omdat de stofzuigen niet zo fris ruikt. Maar dat is zo opgelost! Zuig een beetje waspoeder op voordat je gaat stofzuiger. Zo ruikt je hele huis straks naar schone was.

HACK 3 – Uiengeur

Zonder tranen uien snijden is al moeilijk. Maar dat na die tijd je handen nog lang naar die sterke uiengeur ruiken, is extra vervelend. Je kunt natuurlijk rubberen handschoenen aandoen om dat probleem te voorkomen. Maar je kunt je handen na het snijden even wassen met wat zout. Doe een beetje zout op je handen en spoel ze af onder de kraan. De geur is zo weg!

HACK 4 - Theeaanslag

De theeleuten onder ons kennen dit probleem: theeaanslag in glazen en thermoskannen. Die hardnekkige aanslag krijg je niet zomaar weg. Boen met een schuursponsje met een beetje water en (wederom) zout en je glazen zijn snel weer schoon. Thermoskannen kun je ook even omspoelen met water en zout.

HACK 5 - Colatoilet

Last van aanslag en nare geurtjes in het toilet? Gooi een liter cola in de wc en laat een nacht staan. Doet wonderen! Kalkaanslag, urinezuur en bruine vlekken zijn zo verdwenen.

HACK 6 - Fruitvliegjes

Nu het steeds warmer wordt krijgen we steeds meer last van fruitvliegjes. Dat ga je tegen door een bakje met water een klein beetje azijn neer te zetten. De fruitvliegjes kunnen niet tegen die azijngeur en zijn snel verdwijnen.

HACK 7 - Melk koken

Een beetje melk koken in een pannetje lijkt makkelijk. Maar het kan heel snel overkoken. Hoe ga je dat tegen? Simpel. Leg een houten lepel dwars over het pannetje.

HACK 8 - Eieren testen

Je wilt natuurlijk geen bedorven eieren eten. Maar hoe weet je nou welke eieren nog vers zijn? Vul een glas met water en doe je eitje erin. Als het ei drijft en een groot gedeelde boven het water uitstijgt kun je deze beter niet meer gebruiken. Een vers ei ligt op de bodem.

HACK 9 – Citruspersen

Je kunt citroenen of limoenen een beetje rollen voordat je ze uitperst om zoveel mogelijk sap uitje citrusvruchtje te krijgen. Maar het werkt nog beter om ze eerst kort (10-20 seconden) in de magnetron te doen. Dan komt er veel meer sap uit je citroen of limoen.

HACK 10 – Yoghurtijs maken

Ook zo dol op yoghurtijs maar geen zin om lang in de keuken te staan? Steek een lepeltje in een cupje (plastic! - geen glas) met yoghurt en doe dit in de vriezer. Je moet wel een paar uurtjes geduld hebben, maar dan heb je heerlijk yoghurt ijsje op een ‘stokje’.

BEELD: via GIPHY

Volg ons

© Evangelische Omroep - Algemene voorwaarden