Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
20 maart 2017

VIDEO: “Pas op voor die bruine apen”

Morgen, 21 maart, is het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. De Gentse wethouder Elke Decruynaere deelde daarom op haar Facebookpagina een confronterend filmpje dat massaal gedeeld wordt.

“Vandaag wil ik 1 minuut stilstaan bij wat racisme met kinderen doet”, schrijft ze. Voor de campagna #geefme1minuut lezen kinderen een minuut lang gemene uitspraken over zichzelf voor. “Kinderen en jongeren maken onze stad van morgen. Maar met onze haat, weten zij geen raad,” besluit ze de video. 

Lees meer

Volg ons