Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
23 september 2016

Alles is zinloos

Volgens de prediker uit het bijbelboek, jawel, Prediker is alles zinloos. Alles is lucht, alles is leegte. Alles is vermoeiend en er is niets nieuws onder de zon. Om depressief van te worden. Of toch niet? Nee hoor, hij heeft eigenlijk een hele gave boodschap!

“Eet je brood met vreugde, drink met een vrolijk hart je wijn. God ziet alles wat je doet allang met welbehagen aan. Draag altijd vrolijke kleren, kies een feestelijke geur. Geniet van het leven met de vrouw die je bemint. Geniet op alle dagen van je leven, die God je heeft gegeven. Het bestaan is leeg en vluchtig en je zwoegt en zwoegt onder de zon, dus geniet op elke dag. Het is het loon dat God je heeft gegeven.” – Prediker 9:7-9

De Bible Project maakte een gaaf filmpje over dit bijbelboek, dat zeker de moeite waard is om eens in te duiken:

Ecclesiastes

Lees meer

Volg ons