6 september 2016

7 dingen die je vooral NIET moet doen op social media

Je perfecte lunch op Insta, een sexy foto een paar seconden op Snapchat, je break-up op Facebook. Bijna ALLES delen we op social media. Maar of dat altijd even handig is? Daarom een lading tips, verpakt in leuke gifjes natuurlijk!

1. Negatief praten over werk of school
Hoe vervelend sommige mensen op je werk of school soms kunnen zijn; hou het voor jezelf! Niemand wil ontslagen of geschorst worden door een Facebookpost. 

2. (Negatief) over anderen praten
Over anderen praten is sowieso geen goed idee, maar plaats dit vooral niet online. Iedereen leest mee, dat wil je niet.

3. Relatieproblemen delen
Relatieproblemen zijn heel vervelend, maar ook normaal. In een opwelling kan het soms verleidelijk zijn om deze troubles te delen via social media. Niet heel verstandig: de volgende dag kun je er heel anders naar kijken, maar staan jouw frustraties nog wel online. 

4. Foto’s waarop je weinig/geen kleding draagt delen
Hoe mooi je ook op een foto staat, een (half)naakt plaatje kun je beter voor je eigen collectie bewaren. Een screenshot op Snapchat is zo gemaakt en doorgestuurd.. 

5. Persoonlijke gegevens delen
Heel nice wanneer je je rijbewijs haalt, maar een foto van je roze pasje op internet plaatsen is niet heel verstandig. Zo heeft iedereen jouw gegevens en kan er makkelijk identiteitsfraude worden gepleegd. 

6. Onbekenden toevoegen
Hoe aardig iemand er ook uit mag zien op social media, voeg niet zomaar mensen toe. Mensen kunnen dingen doen met jouw gegevens of foto’s die je liever niet wil. 

7. TMI (Too Much Information)
Niet álle informatie hoef je te delen op het internet. Niemand is geïnteresseerd in je toiletbezoeken of kotsende hond. 

Volg ons