Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley
Denkstof aflevering Ik red mij wel EO ZvK
22 januari 2012

VIDEO: "Ik red me wel"

"Natuurlijk, ik heb mijn vrienden nodig. Geld is natuurlijk ook belangrijk. Een prettige plek om te wonen. En goed contact met m’n ouders. Maar verder red ik me wel."

Maar als ik eerlijk ben: ik red het niet echt. Ik heb zoveel nodig. Als even een vriendschap stroef loopt, als ik een misser maak op het podium, er hoeft maar iets te gebeuren met mijn vrouw of mijn kind…

Ik wil dat er iemand is, die ik kan vertrouwen, die ik echt kan vertrouwen, die mij ziet. Die door die praatjes van mij heen kijkt, die mijn eenzame, onzekere, twijfelende binnenste ziet en bij wie ik mijn maniertjes niet nodig heb."

Deze video downloaden

Bijbelteksten:
-‘Jezus eet met zondaars’ – Lucas 5:27-32 en 15:1-7
-Natanaël – Johannes 1:43-51
-Mattheüs – Marcus 2:13-17 (wordt hier Levi genoemd)
-Zacheüs – Lucas 19:1-10

Doorpraten:
-Schat eens, hoeveel procent van je leven heb je zelf gemaakt? En hoeveel heb je gekregen van anderen?
-Wat vind jij ‘gevaarlijk’ aan Jezus? Waarin is hij een ‘bedreiging’ voor je huidige leven?
-Wat vind jij aantrekkelijk aan Jezus? Waarin zou hij jouw leven mooier kunnen maken?
-Wat heb jij te geven?

Volg ons

© Evangelische Omroep - Algemene voorwaarden